Microsoft a lansat o bratara electronica, "Microsoft Band", care le permite utilizatorilor sa monitorizeze programul de fitness urmat, marcand debutul companiei pe piata dispozitivelor ce pot fi purtate de utilizatori, iar pretul aparatului este de 199 de dolari, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Dispozitivul poate fi purtat la incheietura mainii si are senzori pentru monitorizarea pulsului, a calitatii somnului si poate masura numarul de calorii consumate, potrivit unui articol publicat pe blogul Microsoft.

Compania americana a anuntat ca bratara va fi disponibila incepand de joi Statele Unite, in numar limitat, iar pretul va fi de 199 de dolari bucata.

Microsoft a lansat si o aplicatie software de sanatate, numita "Microsoft Health", care include un serviciu "cloud", de stocare de date la distanta, in care utilizatorii pot pastra si combina informatii privind starea de sanatate si programele de fitness efectuate.

Aplicatia "Microsoft Health" va aduna informatii prin intermediul bratarii si este compatibila cu telefoanele mobile inteligente ale Apple, iPhone, si cu cele care utilizeaza sistemul de operare Android al Google, dar si cu dispozitivele Windows Phone.

Apple a prezentat, pe 9 septembrie, un ceas inteligent care combina functii de monitorizare a exercitiilor fizice cu functii de comunicare si care va fi pus in vanzare in prima parte a anului 2015, la un pret de 349 de dolari.