Recent, Samsung a oferit și o perspectivă asupra viitoarelor pliabile pe care le pregătește, prin noile display-uri realizate pentru acest segment de produse - atât dedicat smartphone-urilor, cât și tabletelor.

Ele se află încă la nivel de prototip, însă deja oferă o imagine spectaculoasă pentru această lume fascinantă a pliabilelor. Printre conceptele prezentate se numără un panou OLED care se îndoaie în două părți și care poate fi utilizat pentru smartphone-uri. Complet întins, acesta are o dimensiune maximă de 7,2 inci (adică între Galaxy Z Flip de 6,7 inci și Galaxy Fold 2, de 7,6 inci).

Samsung a prezentat și un display OLED care se extinde pe orizontală. Ca inovație, am mai văzut o idee asemănătoare la dispozitivele rulabile prezentate de TCL și LG, însă niciunul dintre ele nu a fost lansat comercial până acum. Și Oppo a dezvăluit că lucrează la un prototip de telefon rulabil care ar putea trece de la un ecran convențional de 6,7 inci la unul mai mare, de 7,4 inci.

Tot Samsung a prezentat și un panou pliabil de 17 inci, lucru care indică faptul că în curând vom avea și o tabletă Galaxy de acest tip. Cu un raport de aspect de 4:3, display-ul este mai mare decât cel de 13,3 inci de pe PC-ul pliabil Lenovo ThinkPad X1 Fold.

În cadrul aceluiași eveniment compania a oferit o perspectivă și asupra unei camere poziționate sub display pe un notebook concept, care ar permite realizarea unui astfel de dispozitiv cu un ecran care să se întindă până în margini. 

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: