Oricine deține o pereche de ochelari este, cu siguranță, familiarizat cu necazurile constante de a face față condensului, prafului, murdăriei sau resturilor care se împrăștie peste lentile.

Ei bine, Apple se pare că are o soluție la această problemă, iar ochelarii săi inteligenți ar avea tehnolgia care le-ar permite să se curețe singuri.

Inginerii Apple au venit cu o modalitate de a „scutura” sticla de praf folosind vibrații. După îndepărtarea particulelor nedorite, așa-numitul element de reținere „stochează în siguranță particulele astfel încât să rămână în afara căii optice”.

Reprezentanții Apple au anunțat deja că acest produs va elimina nevoia purtătorului de a avea prescripție, aceștia adaptându-și diopriile în mod automat. Ochelarii ar fi compatibili cu tehnologia 5G și au potențialul de a înlocui alte dispozitive precum iPhone, tabletă sau televizor.

Ca să nu mai vorbim de funcția de localizare audio tridimensională, care poate indica utilizatorului direcția unei surse de sunet. În plus, aceștia ar putea regla automat lumina ambientală.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: