Aceștia se numesc Air Glass și se pun în vânzare din 2022. Compania descrie acești ochelarii fiind de „realitate asistată”, nu de realitate augmentată. Asta înseamnă că pe lentila ochelarilor vei avea proiectate informații 2D, nu obiecte 3D cum este cazul ochelarilor de tip AR.

Air Glass au un procesor Snapdragon 4100 și cântăresc doar 30 de grame. Oppo spune că bateria acestora ar trebui să țină cel puțin trei ore în regim de utilizare activă și 40 de ore în regim standby. Aceștia sunt disponibil în două culori: pe argintiu și pe negru.

Ochelarii pot fi controlați prin atingeri sau voce, dar pot percepe și gesturi ale mâini sau ale capului și ar putea fi controlați și astfel. Ce faci cu o asemenea pereche de ochelarii? Oppo spune că ar putea fi folosiți pentru a citi notificări, pentru a urmări direcții pe o hartă, dar ar putea funcționa și ca un teleprompter sau ca un dispozitiv de traducere în timp real.

Oppo Air Glass nu sunt încă gata pentru mass-market și vor fi lansați în ediție limitată cândva în primul trimestru al anului 2022 în China. Vom vedea dacă aceștia vor avea succes și dacă vor fi lansați și în alte țări. 

___________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: