De exemplu, o casă smart nu este una pentru care trebuie să îți faci griji că ai uitat să închizi centrala electrică sau se oprești apa de la baie înainte să pleci în excursie. Acestea le poți controla și de la distanță, cu ajutorul unei aplicații mobile. De asemenea, o casă smart nu este una în care trebuie să te dai jos din pat în zilele friguroase de iarnă doar pentru a închide lumina atunci când citești până noaptea târziu. Există întrerupătoare wifi pe care le poți acționa tot cu ajutorul telefonului mobil pe care-l ai în permanență lângă tine.

Conceptul de Case Smart a apărut odată cu posibilitatea de conectare la internet a diferitelor electrocasnice și aparate din casă. De la aerul condiționat și până la centrala electrică aproape orice aparat performant produs în ultimii ani dispune de o funcție wifi prin care se poate conecta la internet. Cu un astfel de produs tot ce trebuie să faci ca să uiți de micile tale sarcini de peste zi este să instalezi o aplicație pe smartphone și să controlezi totul de la distanță.

Cum să-ți educi casa astfel încât să devină o casă Smart?

Când totul în casa ta trebuie acționat manual este greu să-ți înveți locuința trucuri noi. dar nu este imposibil și poți începe cu lucrurile mici. În primul rând, trebuie să te asiguri că dispui de un telefon mobil cu acces la internet și posibilitatea de a descărca și instala diferite aplicații și apoi trebuie să iei elementele din casa ta unul câte unul și să le înlocuiești în ordinea importanței.

Dacă de exemplu controlezi centrala electrică doar în timpul iernii Și în restul anului o lași setată într-un anumit fel, atunci, aceasta nu reprezintă o prioritate. Lumina pe de altă parte, pentru care trebuie să te deplasezi de mai multe ori pe zi stingând și aprinzând întrerupătoarele este una din priorități. Înlocuirea întrerupătoarelor obișnuite cu unele wifi te ajută nu numai să economisești timp ci și bani deoarece nu vei mai lăsat niciodată lumina aprinsă. Astfel, spre diferență de centrala electrică pe care o va înlocui la un moment dat, dar doar pentru a o putea controla într-un mod mai practic, lucrurile mărunte precum întrerupătoarele te ajută și să consumi mai puțin.

Secolul XXI  are nevoie de case smart!

Problema poluării și a mediului înconjurător afectat de modul în care ne trăim viața este o problemă reală care ne privește pe fiecare dintre noi. Cu toții putem face ceva pentru a consuma mai puțin și a reduce gradul de poluare. În primul rând, putem stinge becurile și aparatele pe care nu le folosim. Nu de puține ori ni se întâmplă să lăsăm lumina aprinsă la baie sau la bucătărie doar din comoditate. Dar acest lucru se poate schimba cu un dispozitiv atât de simplu ca un întrerupător wifi.

De asemenea, pe lângă faptul că sunt mai deștepte, casele smart arată și mai bine decât cele obișnuite. Dispozitivele moderne, au un concept plăcut și design cu mult superior față de cele vechi. De aceea casele smart sunt de dorit și din punct de vedere estetic.

În concluzie:  De ce  să-ți transformi locuința într-o casă smart?

Așa cum reiese și din acest articol există nenumărate motive pentru care să investești într-o casă smart:

      Casele smart sunt mult mai practice. Locuind într-un spațiu parțial sau complet tehnologizat nu va mai fi niciodată nevoie să-ți întrerupi activitățile pentru a merge să aprinzi său să stingi lumina, să oprești apa,  sau să dai drumul la căldură;

      Casele smart consumă mai puțin și astfel îți protejează buzunarul și mediul înconjurător. Chiar dacă inițial ți se pare costisitor să schimbi unul câte unul dispozitivele vechi, tot va trebui s-o faci la moment dat și atunci este o ocazie perfectă să-ți educi casa. Chiar dacă sunt o idee mai costisitoare decât cele obișnuite, în scurt timp de la montare, dispozitivele smart te ajută să-ți recuperezi investiția;

      Casele smart arată impecabil. Ca desprinse dintr-o peliculă SF, casele smart se remarcă printr-o eleganță absolută.