În cercetarea si dezvoltarea produselor IQOS dezvoltate de PMI s-au investit peste 6 miliarde de dolari și peste 14 ani de cercetare. Mai mult de 400 de oameni de știință au muncit la produsele care încălzesc tutunul, în loc să îl ardă. La fel ca generațiile precedente, IQOS 3 DUO folosește o lamelă specială care încălzește tutunul, pentru a elibera un aerosol care conține nicotină, fără fum, fără scrum și care produce mai puțin miros decât țigările.

Totul despre IQOS 3 DUO

IQOS 3 DUO este cel mai avansat dispozitiv de tip heat-not-burn, care nu arde tutunul, ci doar îl încălzește. Prin folosirea unei lamele atent controlată electronic, tutunul este încălzit la o temperatură de maximum 350 de grade Celsius, eliminând astfel arderea, fumul, scrumul și emanând mai puțin miros decât țigările. Potrivit companiei, IQOS 3 DUO a fost dezvoltat pe baza feedback-ului primit de la utilizatorii IQOS și vine în întâmpinarea nevoilor acestora.

Din punct de vedere al designului, IQOS 3 DUO seamănă foarte mult cu IQOS 3. Are aceeași formă, aceleași dimensiuni, același design pe care îl îndrăgim, ușor de personalizat și plăcut de avut mereu la îndemână. Singurele diferențe la nivel vizual sunt două LED-uri suplimentare față de generația anterioară - unul pe încărcătorul portabil și unul pe „stilou”.

Pentru ce era nevoie de LED-uri suplimentare? Ei bine, IQOS 3 DUO te lasă pe tine să alegi: una sau două utilizări consecutive, în funcție de cum dorești. După cele două utilizări, „stiloul” trebuie reintrodus în încărcătorul portabil, iar indicatorul LED de pe acesta anunță utilizatorii dacă pot folosi dispozitivul IQOS o dată sau de două ori consecutiv. Timpul de încărcare este redus comparativ cu generațiile anterioare IQOS.

Fiind o funcționalitate așteptată de mulți utilizatori, aceasta vine în sprijinul obiceiurilor de consum ale celor care au făcut trecerea de la țigările convenționale la o alternativă mai bună.

Potrivit unor date puse la dispoziție de PMI, în medie, 70% dintre fumătorii care trec la IQOS renunță la țigări, ceea ce face ca IQOS să fie cea mai convingătoare alternativă fără fum în prezent.

PMI a afirmat că intenționează ca până în 2025, cel puțin 40 de milioane de fumători de țigări produse de PMI, care altfel ar continua să fumeze, să facă trecerea la produse fără fum, iar cel puțin 30% din volumul total al producției să fie reprezentat de produse fără fum.

IQOS 3 DUO este disponibil pe piața din România începând cu 4 noiembrie și vine la pachet cu o culoare în ediție limitată, de culoare arămie, copper.