La London Fashion Week a fost prezentata prima fusta alcatuita din smartphone-uri! 80 de Nokia Lumia 1520 au fost folosite de designerul Fyodor Golan si de agentia de design interactiva Kin. Nu este prima data cand moda si tehnologia sunt folosite in combinatie - totusi, exista o diferenta uriasa intre aceasta fusta si rochia purtata de Nicole Scherzinger ce continea mesaje Twitter.

Fusta smart a fost prezentata in timpul prezentarii lui Fyodor - ea foloseste limbajele de programare Python si C# pentru a ajuta la dezvoltarea software. Schitele au fost create folosindu-se de unelte de inginerie si imprimanta 3D si taieturi cu laserul pentru a evolua de la designul initial.

O aplicatie speciala a fost creata pentru telefoane si contine GPS; asta permite display-urilor de pe telefoanele Lumia 1520 sa isi schimbe culoarea in timpul mersului, ceea ce creaza iluzia de material.

Proiectul artistic unic tine de explorarea posibilitatii folosirii tehnologiei in combinatie cu moda. Totusi, aceasta fusta nu va fi comercializata, cel putin nu in viitorul apropiat.