Designer-ul industrial, Charles Bombardier, a creat un concept pentru un avion extrem de rapid - supersonicul Antipode, capabil sa transporte 10 persoane, ar putea ajunge pana la viteza Mach 24! Bombardier a creat si un alt concept, Skreemr, capabil sa transporte 75 de pasageri si sa atinga viteza de Mach 10.

Bombardier a vorbit cu cei de la Forbes carora le-a spus ca idea i-a venit incercand sa rezolve problema de design pe care o avea Skreemr - anume, faptul ca materialele cu care ar fi fost creat nu ar fi putut sa reziste la acceleratia Skreemr. Fiind mult mai mic, Antipo foloseste un fenomen aerodinamic numit "long penetration mode" pentru a preveni ca aripile sa cedeze in cazul acceleratiei.

"Am vrut sa creez un concept de avion capabil sa ajunga la antipodul acestuia (locul diametral opus pe planeta) cat mai rapid posibil" spune Bombardier. Antipode ar putea sa porneasca de pe orice aeroport din lume folosind propulsii de racheta atasate la aripi. Acestea s-ar detasa odata ce avionul ar ajunge la 12.000 metri altitudine si s-ar intoarce la aeroport, moment in care ar intra in functiune motorul Antipode, ducand avionul la viteza Mach 24.

La o asemenea viteza, avionul ar putea sa parcurga drumul intre New York si Londra in 11 minute, intre New York si Dubai in 22 de minute si intre New York si Sydney in 32 de minute.

Exista si cateva probleme, desigur. Nici macar NASA nu a reusit sa creeze un motor scramjet stabil pana acum si exista si marea problema a efectului pe care il va avea viteza asupra pasagerilor si pilotilor.

Nu exista momentan vreo data la care ar putea fi creat un model functional pentru Antipode.