Potrivit celor de la Qualcomm, noul Snapdragon 855 va oferi o viteză mult mai bună de procesare: are un CPU cu până la 45% mai rapid și un GPU cu 20% mai bun decât modelul anterior, Snapdragon 845.

Vorbim tot de un CPU octa-core, dar de data aceasta există un Prime Core, adică un nucleu cu o performanță superioară. În afară de acesta, vor fi 3 nuclee de performanță medie și patru nuclee care asigură eficientizarea energetică.

Prin urmare, procesorul va oferi experiențe de joc mai bune pe mobil, iar aplicațiile se vor încărca mai repede. Construit cu tenologia de 7nm, noul Snapdragon va fi și mult mai eficient din punct de vedere energetic.

Procesorul nu are integrată tehnologie 5G, dar telefoanele care vor avea această platformă și modemul X50 vor putea oferi conexiune 5G.

Oricum, Snapdragon 855 oferă cea mai mare viteză, de până la 2Gbps prin LTE, datorită modemului integrat X24, scriu cei de la Phone Arena.

O nouă schimbare este suportul oferit pentru formatul HEIF, o alternativă la formatul de imagine JPEG folosită până acum doar de Apple.

Pe partea de video, procesorul suportă redare HDR10+, iar prin procesarea imaginii pot fi introduse efecte bokeh sau chiar poate fi înlocuit complet un fundal.

Noul procesor va putea fi folosit pe telefoane peste doar câteva luni. Printre primele modele care vor avea Snapdragon 855 se numără Galaxy S10 și OnePlus 7.

Foto: Phone Arena