Qualcomm a publicat recent primul video 8K înregistrat cu hardware alimentat de noul procesor. Spectra 480 ISP se găsește la interiorul lui Snapdragon 865 și poate procesa 2 gigapixeli pe secundă, fiind capabil și să capteze 200MP de imagini statice în timp ce înregistrează video 4K HDR.

Smartphone-urile care vor veni la pachet cu Snapdragon 865 pot imortaliza imagini de calitate superioară și vor aduce și noi funcționalități ale modulului foto, inclusiv posibilitatea de a filma 8K, surprinzând cadre extrem de precise și cu o acuratețe a culorilor spectaculoasă.

Hardware-ul folosit pentru realizarea clipului care a fost postat online este un procesor Qualcomm, alături de un senzor Sony IMX586 de 48MP, implementate pe un „smartphone-prototip”. Calitatea acestui video este destul de greu de judecat, dat fiind faptul că vorbim despre componente aflate în pre-producție, dar și pentru că din noiembrie, când a fost realizat acest video, și până acum probabil au mai fost făcute îmbunătățiri serioase.

Deși conținutul 8K capătă din ce în ce mai multă atenție din partea publicului, acesta nu va domina prea curând televizoarele sau smartphone-urile noastre, arată GSM Arena. Principalul beneficiu al înregistrării la o asemenea rezoluție este posibilitatea de procesare la calitate 4K. În plus, atunci când 8K va deveni noua tendință, vom avea nevoie de mult mai mult spațiu de stocare pentru a gestiona tot ceea ce producem.

Zvonurile apărute până acum susțin că Galaxy S20 Ultra va fi capabil să filmeze la rezoluție 8K, prin senzorul său de 108MP și, în mai puțin de o săptămână, vom afla și dacă acest lucru este adevărat.