Din 2016, Apple a utilizat atât modemuri de la Qualcomm cât şi de la Intel pentru telefoanele sale.

Intel a dat dovadă, însă, de progrese tehnnologice considerabile, datorită cărora a învins competiţia şi a rămas singurul furnizor pentru viitoarele modele Apple.

Directorul financiar al companiei Qualcomm, George Davis, a declarat că noile modele de iPhone vor folosi numai modemuri furnizate de competitorul lor, confirmând astfel zvonurile că Apple a renunţat în totalitate la contractul cu ei.

Deşi nu se ştie exact motivul pentru care Apple a luat această decizie, noul chip Intel XMM7560 pare să fi fost un factor de influenţă.

În plus, între Qualcomm şi Apple existau deja probleme care au fost aduse în faţa judecătorilor şi care au dus la nenumărate procese.

Bătălia legală nu a ajuns nici acum la o concluzie, dar pare improbabil ca cele două companii să îşi dorească o nouă colaborare după toate aceste neînţelegeri.

Pentru a-şi asigura investitorii că pierderea nu este atât de serioasă, compania Qualcomm a dezvăluit că va continua să furnizeze modemuri pentru modelele mai vechi de iPhone, care continuă să se vândă foarte bine.

Cu toate acestea, întrebată dacă există o posibilitate ca aceasta să repare relaţia cu Apple şi să lucreze împreună pentru modelele viitoare, Qualcomm a mărturisit că industria este „extrem de dinamică” şi imprevizibilă. Furnizorii sunt deschişi, însă, la ideea unui nou contract.
 

Share articol: