Disney a dezvăluit mai multe detalii despre transformarea sabiei laser din film într-un obiect real, cu un nou videoclip care prezintă sabia în acțiune - și arată foarte, foarte bine. Și realist.

După cum s-a zvonit, noua sabie laser de jucărie nu necesită lame din plastic ciudate, ci prezintă în schimb un fascicul retractabil iluminat care se extinde din mâner- la fel ca lamele de energie pe care le-am văzut în filme.

Disney nu a intrat în prea multe detalii cu privire la modul în care funcționează săbiile retractabile, dar ne putem face o idee după brevetele pe care le-am văzut. Astfel, sabia laser de jucărie ar funcționa ca o ruletă motorizată, retractând și extinzând o foaie de plastic și lumini LED pentru a imita efectul de aprindere.

Noile săbii, așa cum era de așteptat, vor face parte din viitorul hotel imersiv Disney Star Wars: Galactic Starcruiser.

Disney spune că noile produse sunt încă în lucru de Walt Disney Imagineering Research and Development, dar probabil că vor fi gata atunci când se va inaugura hotelul Galactic Starcruiser, în 2022. Desigur, nu există niciun detaliu despre preț, dar având în vedere că săbiile luminoase „obișnuite” ale Disney costă 200 de dolari, este de așteptat ca modelele noi să coste ceva mai mult.