Samsung a folosit un compus polimeric cu elasticitate ridicată și un elastomer modificat. Poate rezista alungirii pielii de până la 30%, iar prototipul a rămas stabil după 1.000 de întinderi. Compania spune că este prima din industrie care reușește așa ceva și cercetătorii au reușit să integreze majoritatea senzorilor cunoscuți folosind procese de fabricare existente a semiconductoarelor.

Inginerii au integrat în acest display un senzor pentru detectarea ritmului cardiac și acesta poate fi lipit pe piele ca un plasture.

„Punctul forte al acestei tehnologii este că permite măsurarea datelor biometrice pentru o perioadă mai lungă, fără să fie nevoie dezlipirea produsului înainte de somn sau în timp exercițiilor fizice, deoarece plasturele se simte ca parte a pielii”, a spus Youngjun Yun de la Samsung despre prototip, într-un comunicat de presă.

Din păcate, mai este un drum lung de parcurs înainte ca acesta să devină un produs comercial. Cercetătorii trebuie să lucreze mai mult la rezoluția ecranului OLED, extensibilitatea compusului și precizia de măsurare a senzorilor. Odată ce o realizează, tehnologia poate fi folosită și în domeniul medical pentru a ajuta la monitorizarea pacienților cu anumite boli, dar și a bebelușilor.

De asemnea, o astfel de tehnologie ar face ca produsele de tip wearables precum ceasurile sau brățările de fitness să fie și mai ușor de purtat.

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: