Samsung Electronics Co., Ltd anunta lansarea Samsung Connect Auto, o solutie revolutionara pentru industria auto. Oferind beneficii pentru companii si utilizatori deopotriva, Samsung dezvolta un ecosistemul de servicii si produse pentru o experienta auto mai sigura, mai prietenoasa cu mediul si mai confortabila.

Solutia Samsung Connected Auto se conecteaza in portul OBD II de sub volanul masinii si trimite alerte in timp real, pentru a-i ajuta pe utilizatori sa isi imbunatateasca obiceiurile de condus si sa isi creasca eficienta consumului de combustibil, oferind in acelasi timp Wi-Fi pentru pasageri. Mai mult, solutia beneficiaza si de tehnologia Samsung KNOX, platforma de securitate dezvoltata de companie.

Samsung Connect Auto este o solutie care pune siguranta pasagerilor si a masinii pe primul loc, imbunatatind experienta posesorilor de autovehicule. Samsung Connect Auto va fi disponibil in SUA, incepând cu al doilea semestru al anului, AT&T fiind primul operator care o va implementa.

„Am tinut cont de nevoile utilizatorilor si am depasit limitele tehnologiei, dezvoltând un ecosistem pentru autovehicule conectate care integreaza produsele si serviciile partenerilor nostri, totul pentru o mai buna experienta auto,” a declarat Dr. Injong Rhee, Executive Vice President si Head of R&D, Software and Services, Mobile Communications Business, Samsung Electronics. „Colaborarea cu parteneri si experti din industrie ne permite sa ne aducem viziunea IoT mai aproape de viata de zi cu zi a utilizatorilor.”

„Disponibilitatea Samsung de a colabora cu experti din alte domenii pentru crearea unui ecosistem cu adevarat complex ii va consolida pozitia de lider in industria autovehiculelor conectate,” a declarat Christ Penrose, vicepresedinte senior, Internet of Things, AT&T Business Solutions. „Este o era a inovatiei in ceea ce priveste autovehiculele conectate si suntem nerabdatori sa le oferim consumatorilor aceasta noua optiune revolutionara.”

„Orange Business colaboreaza cu Samsung pentru a oferi expertiza si serviciile avansate IoT/M2M in industria autovehiculelor. Piata creste exponential, iar noi suntem nerabdatori sa ne aducem contributia in ecosistemul dezvoltat de Samsung in Europa si pe celelalte piete,” a declarat Valérie Cussac, vicepresedinte Mobile France & International, Orange.

Siguranta

Samsung Connect Auto se bazeaza pe solutia de securitate KNOX si pe sistemul de operare Tizen, compatibil cu o gama diversa de servicii si dispozitive. Samsung KNOX ofera securitate atât la nivel hardware, cât si software, inclusiv pentru aplicatii. Accentul pe securitate este factorul principal care diferentiaza solutia Samsung Connect Auto de competitori. Dezvoltatorii se pot folosi de Tizen si de kit-ul de dezvoltare de software Samsung pentru a crea servicii aditionale. in plus, Samsung incurajeaza un comportament responsabil la volan, folosind algoritmi de geo-localizare si de monitorizare a modului de condus. in cazul unui accident, sistemul de alerta trimite notificari catre contactele soferului si avertizeaza serviciile de asistenta. De asemenea, aplicatia „Find My Car” ajuta la localizarea vehiculului in timp real, prin tehnologie LTE si GPS.

Distractie si caracteristi eco-friendly

Un hotspot LTE Wi-Fi puternic permite accesul la internet mai multor utilizatori, pentru ca toti pasagerii autovehiculului sa se poata bucura de continutul online preferat. Sistemul de analiza a combustibilului ii ajuta pe utilizatori sa eficientizeze consumul, prin algoritmi care analizeaza distanta parcursa, timpul petrecut pe drum si pretul combustibilului. De asemenea, acest sistem poate simplifica munca celor care au afaceri in domeniul transportului sau al logisticii.

Productivitate sporita si economisire

Un mecanic virtual verifica starea masinii prin portul de diagnosticare pentru a recomanda masuri de mentenata si servicii de revizie oferite de o retea specializata. Performanta este verificata rapid, fapt ce contribuie la reducerea consturilor. Utilizatorii beneficiaza si de solutia Usage-Based Insurance (UBI) daca aleg sa impartaseasca informatiile autovehiculului lor, primind in schimb oferte avantajoase de asigurare. Pentru cei care se afla mult timp pe drum, sistemul de inregistrare al calatoriilor genereaza automat un raport care ii ajuta pe utilizatori sa isi gestioneze cheltuielile de drum.

Aamsung dezvolta un nou ecosistem de parteneri, format din operatori de telefonie, companii de asigurari si asistenta rutiera. in plus, prin parteneriate cu producatori auto, Samsung reduce semnificativ distanta dintre industria auto si industria tehnologiei mobile. Printre companiile care fac parte din ecosistemul Samsung Connected Car se numara Amdocs, AT&T, AXA, Blink by Agero, China Unicom, Cisco, Crawford & Company, Ericsson, Europcar, HERE, IBM, Jasper, Oberthur Technologies, Openbay, Orange, Tantalum si Willis Towers Watson. Solutia Samsung Connect Auto poate fi vazuta la MWC 2016.