Vezi comunicatul oficial

Samsung Electronics Co., Ltd. a prezentat tehnologii inovatoare in cadrul Samsung European Forum 2016 de la Monaco. Viziunea companiei este de a transforma stilul de viata al utilizatorilor intr-unul smart si conectat pe intreg teritoriul Europei. De asemenea, Samsung a expus noi produse ce vor intra pe piata europeana in curand: televizorul SUHD fara rama cu tehnologie Quantum dot display, noul smartwatch Gear S2 in variantele Rose Gold si Platinum, masina de spalat cu design inovator Samsung AddWash, noua generatie de electrocasnice inteligente care include frigiderul Family Hub si Galaxy TabPro S, o tableta 2-in-1 cu Windows 10.

„Samsung dezvolta tehnologie menita sa imbunatateasca vietile consumatorilor, iar anul acesta marcheaza introducerea unei varietati de produse si servicii interconectate,” a declarat David Lowes, CMO Samsung Europa. „Vom continua sa inovam pentru utilizatorii nostri, ascultand cu maxima atentie dorintele si nevoile acestora, pentru a le oferi produse si servicii care sa ii ajute sa-si transforme stilul de viata.”

Evenimentul European Forum are loc anual, iar anul acesta vine in contextul succesului inregistrat de Samsung la CES 2016, unde a obtinut 80 de premii, inclusiv titlul Best of Innovation la categoria televizoarelor.

Noi standarde ale experientei audio-video

Samsung a prezentat noua gama de televizoare SUHD, care ofera cea mai buna calitate a imaginii, datorita tehnologiei Quantum dot. Primul televizor curbat fara rama din lume are un aspect elegant din orice unghi ar fi privit si ofera o experienta de utilizare smart si facila, intregul continut de divertisment fiind concentrat intr-un singur loc. Televizorul Samsung SUHD 2016 este echipat cu singurul ecran din lume cu tehnologia Quantum dot 10-bit, fara cadmiu, pentru a reda cea mai buna calitate a imaginii cu un contrast puternic si cele mai realiste culori oferite de Samsung.

Noua serie ofera o experienta premium High Dynamic Range, cu un nivel minim de 1.000 de niti HDR pentru un nivel superior de contrast intre imaginile luminoase si cele inchise la culoare. Mai mult, noile modele integreaza si tehnologia Ultra Black, ce reduce semnificativ reflectia luminii, imbunatatind calitatea imaginii.

Avand sistemul de operare Tizen integrat, televizoarele Samsung Smart din gama 2016 le permit telespectatorilor sa descopere si sa acceseze cu mai multa usurinta continutul si serviciile preferate, precum emisiuni TV, filme si jocuri , toate reunite intr-un singur loc, in noul Smart Hub. De asemenea, a fost eliminata nevoia mai multor telecomenzi, in 2016 fiind necesara o singura telecomanda pentru a recunoaste automat si controla dispozitive de tip set-top box, consola de jocuri, OTT box sau sisteme home cinema conectate.

Samsung va aduce in Europa incepand cu primavara anului 2016, o gama variata de modele SUHD, inclunzand modelele pornind de la seria 7000 si pana la cele din seria premium 9000.

Totodata, a fost prezentat si primul Blu-Ray player Ultra HD, modelul UBD-K8500 compatibil cu tehnologia HDR, ce ofera o rezolutie de patru ori mai mare si de 64 de ori mai multe detalii de culoare comparativ cu un Blu-Ray player obisnuit. Tehnologia upscaling a fost integrata in modelul UBD-K8500 pentru a imbunatati imaginea discurilor Blu-Ray standard si pentru a le permite utilizatorilor sa vizioneze continut si de pe CD-uri. Blu-Ray player-ul Samsung UHD va fi disponibil incepand cu luna martie in Europa, iar fiecare dispozitiv va fi comercializat cu pelicula UHD The Martian, produsa de Fox Home Entertainment.

Samsung a dezvaluit si completarile aduse gamei de produse audio, ce include soundbar-ului HW-K950, primul dispozitiv de acest tip cu tehnologie Dolby Atmos de la Samsung si primul soundbar din industrie care include doua boze individuale, wireless, compatibile cu tehnologia Dolby Atmos, oferind un sunet incredibil.

in cadrul evenimentului, Samsung a expus si noile monitoare curbate, prezentand beneficiile de productivitate ale acestor ecrane. Odata cu lansarea monitoarelor CF591 si CF390, Samsung continua sa imbunatatesca tehnologia ecranelor curbate pentru a oferi o experienta vizuala mai confortabila. Curbura de 1800R a monitoarelor este echivalenta cu cea naturala a ochiului uman, oferind o experienta de vizualizare naturala.

Noua generatie de electrocasnice transforma casele utilizatorilor

Samsung isi consolideaza pozitia de lider pe segmentul electrocasnicelor digitale cu lansarea noilor electrocasnice inteligente care vor inova sarcinile de acasa.

Noua masina de spalat AddWash dispune de o usa de acces suplimentara, care face posibila adaugarea oricarei piese vestimentare in timpul ciclului de spalare, fara a opri sau elimina apa din masina de spalat. De asemenea, utilizatorii pot adauga obiecte deja spalate manual pentru clatire si chiar balsam pentru haine, oricand pe parcursul ciclului de spalare.

De asemenea, AddWash este echipata cu o serie de functii smart, compatibile cu smartphone-urile ce ruleaza atat Android, cat si iOS. Aceste functii ajuta la monitorizarea programului de spalare si ofera optiunea de a alerta utilizatorii direct pe smartphone, chiar inainte de inceperea unui nou proces de spalare, oferindu-le posibilitatea de a adauga noi articole in ciclul de spalare dorit, de exemplu: haine spalate manual care vor fi adaugate doar pentru stoarcere.

O alta inovatie introdusa de masina de spalat Samsung AddWash este reprezentata de tehnologia SuperSpeed, care face posibila finalizarea unui ciclu de spalare complet in mai putin de ora, fara a afecta performanta de curatare. Samsung AddWash va fi disponibila in Europa incepand cu aceasta luna.

Tot in cadrul European Forum, Samsung a anuntat si un nou membru al renumitului Club des Chefs, bucatarul-sef Michel Roux Jr., decorat cu doua stele Michelin. Michel Roux Jr. este renumit in Marea Britanie, fiind prezentator si jurat al emisiunii Masterchef.

Gama de aspiratoare robot a fost extinsa prin adaugarea de modele noi cu tehnologia POWERbot Turbo Wi-Fi. Acestea sunt de 70 ori mai puternice decat aspiratoarele robot ale principalului brand competitor*. Sistemul Cyclone Force utilizeaza forta centrifuga pentru a colecta murdaria intr-un compartiment exterior, pentru a reduce infundarea filtrelor si a mentine puterea de aspirare optima.

Echipat cu conexiune Smart Control Wi-Fi, aspiratorul le permite utilizatorilor sa ii controleze miscarile de pe smartphone. Functia „Select & Go” creeaza o harta virtuala a intregii locuinte pe aplicatia smartphone-ului, astfel incat fiecare camera poate fi controlata individual. Prin intermediul ei, utilizatorul poate alege camera pe care vrea sa o curete. Simpla selectare a camerei in aplicatie determina deplasarea aspiratorului in respectiva directie. Cu ajutorul hartii digitale, utilizatorul poate controla aspiratorul robot si traseul lui in toate aceste camere.

O alta atractie la European Forum 2016 a fost frigiderul Family Hub, ce redefineste bucataria, oferind noi metode de gestionare si preparare a alimentelor si, in acelasi timp, ajuta membrii familiilor sa ramana conectati. Principala inovatie o reprezinta ecranul tactil LCD Full HD, de 21,5 inci, care este asemenea unui centru de comanda pentru intreaga casa, combinand performanta superioara cu tehnologia de ultima generatie, nemaiintalnita intr-un frigider pana acum.

Printre functiile frigiderului Family Hub se numara urmatoarele:

• Gestionarea alimentelor: Trei camere integrate fac fotografii in interiorul frigiderului de fiecare data cand usa acestuia este inchisa, pentru ca utilizatorii sa vada mereu, prin intermediul smartphone-ului lor, ce alimente au la dispozititie, oriunde s-ar afla.

• Centrul de comunicare al familiei: Frigiderul Samsung Family Hub le permite tuturor membrilor familiei sa noteze informatii sau sa impartaseasca fotografii si calendare chiar pe ecranul tactil al frigiderului sau prin intermediul smartphone-ului, atunci cand nu sunt acasa.

• Divertisment conectat: Prin boxele stereo integrate in frigiderul Family Hub, utilizatorii pot asculta muzica si pot chiar vizona continut TV de pe televizoarele Samsung Smart, pe ecranul tactil. Mai mult frigiderul se poate conecta prin Bluetooth la boxele compatibile cu aceasta tehnologie.

Noi standarde in productivitatea mobila si tehnologia wearable

La European Forum 2016, Samsung a prezentat noul smartwatch Gear S2 classic, in variantele Rose Gold de 18k si Platinum. Pentru o experienta personalizata, Samsung lanseaza noi bratari si o mai mare varietate de interfete. Samsung a incheiat parteneriate cu designeri renumiti, precum Colombo, pentru crearea unor noi bratari pentru ceasul Gear S2. Totodata, Samsung a dezvoltat noi interfete creative, cu personajele Peanuts, dar si cu opere de arta ale artistilor Keith Haring, Jean-Michael Basquiat, Jeremyville si Burton Morris.

in plus, Gear S2 va fi compatibil cu dispozitive ce ruleaza sistemul de operare iOS, oferind acces si mai multor utilizatori la noile dispozitive.

De asemenea, a fost prezentat si noul Galaxy TabPro S, echipat cu tehnologia de top Samsung si sistemul de operare Microsoft Windows 10. Aceasta este cea mai subtire si usoara tableta 2 in 1 disponibila pe piata. Prin integrarea celor mai apreciate caracteristici ale laptopurilor si tabletelor, utilizatorii au acum acces la functionalitatile complete ale unui computer, beneficiind insa de dimensiunile reduse ale unei tablete, pentru o experienta mobila de top, oriunde si oricand.

Cu un design subtire si elegant, Galaxy TabPro S a fost dezvoltat pentru a fi transportat cu usurinta toata ziua, ajutand utilizatorul sa rezolve sarcinile zilnice. O tastaura de dimensiuni obisnuite a fost integrata in husa tabletei pentru a imbunatati experienta de utilizare, in timp ce o balama flexibila permite vizualizarea optima din oricare unghi.

Tableta Galaxy TabPro S incorporeaza tehnologie inovatoare Samsung si introduce primul ecran cu tehnologie Super AMOLED pentru Windows, dar si alte functii si caracteristici, precum o durata de viata a bateriei de pana la 10,5 ore. Pentru productivitate imbunatatita, Galaxy TabPro S este compatibil cu un adaptor multiport si Bluetooth Pen.

Samsung, brand de top in Europa

Anul trecut, Samsung Electronics a fost numit al doilea cel mai valoros brand din lume, conform evaluarilor renumitilor consultanti independenti, Brand Finance. De asemenea, compania s-a situat in top zece Superbrand la categoria Business Superbrands, in 2015. in cel de al 34-lea an de operare in Europa, Samsung continua sa investeasca in design-ul si productia europene, oferind numeroase locuri de munca in regiune.

Samsung isi concentreaza eforturile pentru crearea unui brand puternic si premium, oferind experiente personalizate pentru utilizatorii sai, atat inainte, cat si dupa achizitionarea produselor.

Share articol: