Directorul deviziei de senzori din cadrul Samsung, Yongin Park, a declarat că marea provocare pentru orice producător de smartphone este folosirea unor senzori foto cu cât mai mulți pixeli, dar care să fie totuși cât mai compact. Pentru asta este necesară reducerea dimensiunii unui pixel, fără să fie afectată însă calitatea imaginii.

Samsung a reușit să obțină acest lucru cu ajutorul noii tehnologii Isocell, care izolează pixelii cu un material special, astfel încât să nu mai piardă lumină.

De asemenea, compania a introdus recent tehnologiile Tetracell și Nanocell, care folosesc pixeli dispuși 2x2 și 3x3, pentru a mări astfel cantitatea de lumină pe care o poate asimila un pixel individual.

În plus, Samsung reușit să reducă dimensiunea unui pixel la doar 0.7μm, ceva ce era considerat până acum imposibil.

Yongin Park a precizat că Samsung pregătește un senzor foto de 600 MP, însă nu a oferit și alte detalii despre acest proiect, scrie Mashable. Senzorul nu va fi folosit însă numai pe telefoane, ci poate fi utilizat și la drone sau mașini autonome.

Dacă Samsung va produce cu adevărat un senzor de imagine atât de puternic, înseamnă că acesta va fi mai performant ca ochiul uman.