Potrivit acestui document intern, distribuit în rândul angajaților de la fabrica Tesla din Fremont, California, Elon Musk le cere angajaților săi să elimine un test important, la care ar trebui supuse toate mașini înainte să iasă din producție.

Mai exact, li se spune că nu mai supună noile mașini Tesla Model 3 la un test critic de siguranță, care să verifice dacă frânele funcționeză bine.

Astfel, mașinile ajung pe piață fără să fi trecut mai întâi prin acest test, cunoscut sub numele de brake-and-roll. Testul verifică frânele, dar și dacă roțile mașinii sunt corect aliniate.

Motivul pentru care Musk le-a cerut angajaților să sară peste acest test este legat de eficientizarea producției. Angajații ar de îndeplinit un targer ambițios și greu de atins: să producă 5.000 de mașini Tesla Model 3 în fiecare săptămână.

Conducerea Tesla, prin reprezentantul său, Dave Arnold, a precizat pentru Business Insider că toate mașinile ies din producție având toate testele de siguranță trecute cu bine, inclusiv testele legate de frâne.

Însă a refuzat să declare dacă Elon Musk le-ar fi cerut angajaților să elimine testul brake-and-roll.

Deocamdată nu se știe câte mașini au ajuns pe piață fără să treacă de acest test.