Se numește SelfieType și, deși deocamdată este doar un demo, este o invenție extrem de interesantă. Cum funcționează? Prin utilizarea inteligenței artificiale, cu ajutorul camerei telefonului, smartphone-ul detectează poziția mâinilor și corelează mișcările degetelor cu arhitectura tastelor în formula QWERTY. SelfieType a fost dezvoltată sub egida Samsung C-Lab, un incubator pentru toate ideile venite dinspre companie care pot părea ireale, cu toate că multe dintre ele ajung să fie dezvoltate la nivel de produs sau serviciu comercial.

Nu se știe exact ce planuri are producătorul cu acest prototip, însă dacă funcționează la fel de fluid precum în demo-ul de mai jos, ar putea fi o mutare revoluționară. Diferența va fi făcută, cu siguranță, la nivel de performanță de tastare. „Tastaturile invizibile” există deja, datorită tehnicii bazate pe proiecție laser, dar au rămas la nivel de noutate, pentru că tind să fie lente, lipsite de acuratețe și incomod de implementat, informează The Verge.

Pentru că SelfieType funcționează prin intermediul camerei foto a telefonului, cel mai probabil va elimina cel puțin dependența de diverse alte accesorii. Totuși, ar putea exista și neajunsuri, cum ar fi lipsa de repere, iar asta ar putea afecta calitatea experienței de tastare. Rămâne, totuși, o soluție nemaivăzută și care ar putea constitui viitorul în acest domeniu.