Sony lanseaza gama de carduri de memorie de inalta performanta CFast, conceputa pentru a raspunde nevoilor fotografilor profesionisti si videografilor.

Noua gama G Series CFast este compatibila cu capabilitatile superioare ale camerelor foto si video DSLR, precum si a camerelor  4K, oferind viteze de scriere de pana la 510MB/s si viteze de citire de pana la 530MB/s.

Fotografii profesionisti au nevoie de o viteza mai mare pentru fotografierea in rafala a imaginilor cu rezolutie mare, cum ar fi formatul RAW.

Cu o viteza de scriere de pana la 510MB/s, depasind cu mult capabilitatile cardurilor actuale CFast, seria G ofera fotografiere in rafala de mare viteza pentru imagini RAW de inalta rezolutie, maximizand capabilitatile camerelor DSLR de ultima generatie.
 
Pe langa viteza de scriere extrem de ridicata, noile carduri CFast sunt compatibile cu standardul VPG130 pentru inregistrarea in siguranta a continutului video 4K la calitate cinematografica si la o viteza foarte mare.

Este garantata o viteza minima de scriere continua de 130MB/s, noul suport media fiind ideal pentru inregistrare stabila de continut video 4K, cum ar fi modul Cinema RAW light mode.
 
Un flux de lucru eficient este esential pentru fotografii si videografii  profesionisti care lucreaza in medii dificile si cu termene limita foarte stranse.

Cu o viteza de citire foarte rapida de 530MB/s, G Series CFast reduce substantial timpul necesar pentru transferarea catre un PC a fisierelor RAW, inregistrarilor video 4K de dimensiuni mari si a imaginilor de rezolutie foarte mare.
 
Noile carduri CFast au fost supuse unor teste de rezistenta stricte de caderi, vibratii, socuri si rigiditate, fiind ideale pentru fotografiere in locatii diferite. Functioneaza intr-o marja variata de temperatura sunt foarte rezistente la electricitate statica.

Sunt dotate cu o carcasa durabila si prevazute cu software-ul Sony File Rescue software[iv] pentru recuperarea fotografiilor sterse accidental, cum ar fi imaginile si continutul video RAW, fotografii profesionisti avand garantia ca pot fotografia in cele mai dificile conditii.
 
Noile carduri de memorie G Series CFast 2.0 vor fi disponibile cu capacitatile de stocare de 32GB (CAT-G32), 64GB (CAT-G64) si 128GB (CAT-G128), incepand cu primul trimestru din 2018.