Spre deosebire de prima versiune, noul Aibo arata mai putin agresiv si aduce mai mult cu un caine prietenos care poate atrage afectiunea copiilor. In fapt, producatorul sustine ca acesta poate crea o legatura emotionala cu membrii familiei.

Corpul lui Aibo se poate misca pe 22 de axe, iar ochii, formati din doua panouri OLED, pot afisa diverse expresii.

Conform celor de la Sony, comportamentul cainelui-robot este adaptabil, acesta putand intelege ce-i face fericiti pe stapani si invatand in timp mediul in care traieste.

Aibo foloseste tehnologii de tip „deep learning” pentru a analiza si intelege imaginile si sunetele captate de senzori. invatamintele trase de pe urma procesului de invatare sunt impartasite intre toti cateii-roboti prin intermediul unui server central.

Evident ca, fiind vorba de un transfer de informatii intre un dispozitiv conectat la internet si serverul unei companii de tehnologie, vor exista controverse cu privire la datele colectate de Sony si felul in care sunt folosite acestea.

Pentru a creste si mai mult suspiciunea, noul Aibo este dotat cu o camera ce poate fotografia si filma. Configurarea si accesul la fisiere se va realiza prin intermediul unei aplicatii numite My Aibo.

Insa, pe langa pretul de 1.739 de dolari, viitorii posesori ai noului Aibo mai pot plati un abonament lunar de 26 de dolari daca doresc sa aiba acces la o serie de facilitati, precum backup automat si acces la conexiunile wireless si LTE cu care este dotat cainele-robot.

Pe lista destul de lunga a inconvenientelor mai trebuie trecuta si autonomia. Bateria lui Aibo se consuma in doua ore, dupa care trebuie alimentat trei ore pentru o reincarcare completa.

Aibo va fi disponibil in Japonia incepand cu 11 ianuarie 2018, neexistand deocamdata planuri pentru comercializarea pe cai oficiale in alte tari.

Sursa: News.ro