Editia developer a SmmartEyeGlass de la Sony, ochelari pentru realitate augmentata, va fi lansata pe 10 martie in Marea Britanie, urmand sa coste 620 de lire. Precum Google Glass, device-ul Sony poate fi folosit pentru a aparea un display in fata campului vizual al utilizatorului.

Lansarea ochelarilor inteligenti de catre Sony vine la cateva saptamani dupa ce Google a spulberat programul Glass Explorer. In acel moment, Google a spus ca va continua cercetarea pentru Glass, insa ca a amanat lansarea pe termen nedeterminat.

Cei de la Sony sustine ca editia developer a SmartEyeGlass creaza o "realitate augmentata adevarata" si ofera "o lume a cunoasterii" in fata ochilor purtatorului. Un kit de dezvoltare a mai fost lansat pentru a incuraja companiile sa creeze aplicatii pentru ochelari.

Compania a mai spus ca dispozitivul portabil poate fi folosit pentru a primi rezultate din sport in timp real, sa vezi instructiuni si sa primesti indicatii pentru directie atunci cand mergi prin oras. Un controller cablat este prins de ochelari, iar acestia trebuie conectati cu un device cu Android pentru a functiona.

In interior mai e un accelometru, giroscop, compas electronicc si o camera de 3MP. Controlul si microfonul folosit pentru a interactiona cu device-ul sunt pe controllerul in forma de puc de hochei iar acesta trebuie conectat in permanenta.

SmartEyeGlass se conecteaza la device-ul cu Android prin Wi-Fi si Bluetooth si are viata estimativa a baterie de 150 de minute pentru o folosire continua. Spre deosebire de Google Glass, cel care avea un display full colour, device-ul Sony are o rezolutie de 419 x 138 monocrom ce este capabil sa ofere numai text de culoarea verde. Persoanele care poarta ochelari nu vor putea folosi SmartEyeGlass.