Sony vrea să lanseze un aer condiționat portabil, de dimensiunea unui card bancar. Reon Pocket este un dispozitiv care se conectează prin Bluetooth și poate fi purtat sub tricou.

Gadgetul se fixează în buzunarul unui tricou special, în dreptul cefei și se conectează prin intermediul unei aplicații la smartphone, astfel încât poate fi controlat foarte ușor.

Odată instalat și setat, aparatul va sufla aer rece pe spatele utilizatorului, pentru a-l răcori în zilele caniculare. Iarna, aparatul poate fi folosit pentru încălzire, pentru că poate fi programat să sufle și aer cald.

Oficialii Sony susțin că aparatul a fost testat și reușit să scadă temperatura corporală a utilizatorului cu până la 13 grade Celsius, sau să o crească cu peste 8 grade Celsius.

Micuțul aparat de aer condiționat este compatibil cu Android și iOS, are o baterie care rezistă 24 de ore și se poate încărcă în doar 2 ore, prin USB-C. Aparatul cântărește numai 85 de grame.

Pentru început, Reon Pocket va fi lansat doar în Japonia și va costa între 103 euro și 154 euro.

Vor fi disponibile două modele, Reon Pocket Standard și Reon Pocket Lite. Al doilea este mai ieftin și va putea fi controlat doar manual, prin intermediul telefonului, în timp ce versiunea standard, ceva mai scumpă, va avea și un mod automat, astfel încât va porni singur atunci când este nevoie.