Desi CES este locul unde companiile se concentreaza pe prezentarea viitorului in tehnologie, cei de la Sony au decis sa readuca la viata un gadget vintage - Walkman-ul! Noul ZX2 Walkman al companiei se pare ca va costa 1.100 de dolari conform CNBC si The Verge, cei de la Sony transmitand deocamdata ca pretul si data de lansare nu au fost decise.

Sony tintea de mai mult timp lansarea unui nou Walkman si au finalizat in acest an un nou model, cu un design nou si care poate reda un nou tip de fisiere audio caruia cei de la Sony ii spun 'High Resolution Audio". Acesta permite ca muzica sa sune mai bine decat mp3-urile normale pentru ca nu se face o comprimare semnificativa. Cat cu un fisier este mai comprimat, cu atat calitatea va fi mai slaba.

Pentru a explica mai exact asta, cei de la Sony au apelat la o analogie interesata in dialogul cu cei de la Business Insider - imaginati-va ca luati o coala de hartie si trebuie sa i-o dati cuiva aflat la 10 metri distanta fara sa va apropiati de el. Aruncarea simpla nu functioneaza, astfel incat trebuie ca foaia sa fie 'mototolita'. Insa atunci cand faci asta, hartia este sifonata iremediabil, calitatea fiind compromisa. La fel functioneaza si in cazul fisiereor audio si video.

Lisa Eadiciccio de la Business Insider a incercat castile la CES si scrie ca acestea ofera o experienta fenomenala. Pentru a profita insa de o experienta maxima, e nevoie de niste casti performante si fisiere audio de rezolutie inalta. Cei de la Sony scriu si doua site-uri care ofera acest lucru - iTrax si HDTrack.

Sony ZX2 vine cu Android 4.4 KitKat ceea ce inseamna ca poti face pe Walkman ca aceleasi lucruri pe care le poti face si pe un smartphone cu Android. Device-ul are o carcasa de pielea si este destul de greu - "este clar un produs destinat audiofililor" mai scrie Eadicicco.

Walkmanul NWX-ZX2 va fi disponibil in Europa incepand cu primavara acestui an.

Despre High-Resolution Audio

Produsele Sony High-Resolution Audio redau muzica exact asa cum a fost inregistrata. "Ne dorim sa oferim o auditie premium, indiferent de locul in care asculti si de muzica preferata. Sony va continua sa dezvolte experiente audio imbunatatite care sa ii surprinda pe pasionatii de muzica" transmit cei de la Sony.

Tehnologia Hi-Res Audio converteste digital semnalul audio la o rezolutie superioara MP3-ului sau CD-ului, pastrand cele mai fine nuante ale melodiei, cu detalii uimitoare. Astfel de auditii te transpun direct in studioul de inregistrare sau in sala de concerte, fara nicio bariera intre tine si artist.

Toate produsele Sony Hi-Res Audio pot reda fisiere pana la o rezolutie de 24-bit/192kHz in formate FLAC, WAV, AIFF si DSD. Tehnologia Sony DSEE-HX de procesare imbunatateste calitatea colectiei tale muzicala stocata pe CD pana la High-Resolution Audio.