Au apus vremurile cand principala atractie pentru copii erau jucariile de plus.

Mai nou, acestea au fost inlocuite de dispozitivele electronice. Inainte sa faca primii pasi, bebelusii sunt deja inconjurati de gadgeturi, asa ca oamenii de stiinta trag un semnal de alarma. Ei ii avertizeaza pe parinti ca exista riscul ca odraslele lor sa devina dependente de tehnologie, potrivit stirileprotv.ro.

Mama unui bebelus este foarte fericita cand vede cum copilul ei, la doar cateva luni, desluseste tainele unui smartphone. Ar trebui sa stie insa si care sunt riscurile dependentei de tehnologie dezvoltate la varste fragede.

Dr. Graham Music, consultant in psihoterapie infantila, Clinica Tavistock: "Unele aptitudini foarte importante sunt dezvoltate in acest fel, altele insa printre care posibil si capacitatea de a se concentra, una foarte importanta, pot ramane nedezvoltate petrecand mult timp in fata acestor lucruri."

Studiul initiat de o clinica din Marea Britanie vrea sa arate ca exista o legatura intre folosirea aparatelor electronice de la varste fragede, si dependenta de tehnologie dezvoltata ulterior.

Dr. Graham Music, consultant in psihoterapie infantila, Clinica Tavistock: "La un an te-ai astepta ca personalitatea copilului sa fi prins radacini. Ar trebui sa aiba capacitatea de a isi da seama de latura emotionala a lumii si sa isi creeze propria latura emotionala. Daca petrec prea mult timp conectati la tehnologie, nu se vor dezvolta la fel."

O alta ipoteza ce urmeaza a fi testata este predispozitia mai mare a baietilor de a dezvolta o astfel de dependenta, in comparatie cu fetele. Anul acesta Institutul National Britanic pentru Sanatatea Copilului va lansa cel mai amplu studiu privitor la folosirea gadgeturilor, in care vor fi intervievati si analizati mii de parinti si copii.

Share articol: