Rand pe rand, marile companii de ceasuri intra pe piata de smartwatchuri, in incercarea de a domoli avantul pe care l-a luat Apple dupa succesul ceasului lor inteligent. Cel mai nou venit este caompania elevetiana TAG Heuer.

Acestia au anuntat ca vor lansa primul loc smartwatch in octombrie sau noiembrie. Anuntul vine dupa ce luna trecuta elvetienii au incheiat un parteneriat cu Google si Intel, ceea ce inseamna ca ceasul acestora va folosi cel mai probabil Android Wear, conform Bloomberg.

Avantajul ceasului va fi insa durata bateriei, care se va ridica pana la 40 de ore, de peste doua ori mai mult decat Apple Watch, dar mult sub performantele promise de Vector, smartwatch-ul la care lucreaza si romanii si care ar tine pana la 30 de zile.

CEO-ul companiei, Jean-Claude Biver, e optimist. “Sper ca Apple sa vanda milioane si milioane de ceasuri. In felul asta vor fi mai multi clienti care vor dori ceva diferit si se vor indrepta catre noi”, a sus acesta la lansarea unui magazin in Dubai. Pretul unui smartwatch TAG Heuer va fi de aproximativ 1.300 de euro. Destul de piperat pentru majoritatea oamenilor, insa nu si pentru cei care isi vor dori pirmul smartwatch de lux cu Android Wear.