California este locul unde apar multe dintre inovațiile condusului autonom. De aceea nu ar trebui să te surprindă faptul că acolo se va demara și primul proiect cu taxiuri autonome. Până acum companiile care făceau teste cu mașinile autonome nu aveau voie să și facă bani cu astfel de servicii, dar asta s-a schimbat recent și de acum companiile vor putea să ofere servicii pentru pasageri, curse și să accepte compensație pentru astfel de trasee.

Această mențiune a apărut la California Public Utilities Commission, iar comisarul Genevieve Shiroma a spus că aceste programe sunt importante pentru a vedea modul în care flotele de mașini autonome pot fi folosite pentru a susține rețeaua de transport a orașului, „corelând cu eforturile noastre de a încorpora autovehiculele electrice în sectorul transporturilor”. California ar vrea să interzică vânzarea de vehicule noi cu motor cu combustie începând cu 2035.

Companiile interesate să participe la cele două noi programe vor trebui să obțină fie un permis charter-party de clasa P, fie un certificat charter-party de clasă în programul pilot Drivered AV Passenger Service emis de CPUC, precum și un permis de testare AV de la Departamentul de autovehicule al statului.

Totuși, nu vor exista taxiuri autonome care vor transporta pasageri chiar imediat: procesul de aplicare este de așteptat să dureze cel puțin câteva luni.

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: