Ce faci cand unul dintre device-urile tale ramane fara baterie? Ai putea cara un incarcator dupa tine, sau o baterie externa, mare si butucanoasa. Sau, un simplu cablu. La asta s-au gandit si cei de la Samsung. Coreenii au venit cu o solutie simpla pentru device-urile noastre: cablul Power Sharing.

Dupa cum ii spune si numele, cablul permite transferul de energie de la un device la altul. Cu doua conditii. Unul dintre device-uri sa fie un Samsung compatibil cu tehnologia Power Sharing, iar al doilea sa aiba o mufa micro-USB. Deocamdata, doar cele mai recente telefoane si tablete Samsung sunt compatibile, dar oferta e  destul de bogata.

Galaxy Note 4, Galaxy S4, Galaxy S5, Galaxy Alpha, Galaxy Avant si tabletele Galaxy Tab S 10.5 sau Galaxy Tab S 8.4 sunt deocamdata singurele gadget-uri de la Samsung capabile sa transfere curent altor aparate, indiferent de producator.

Ca totul sa mearga cum trebuie, mai e nevoie de un lucru. Telefonul sau tableta care primeste curent trebuie sa aiba instalata si activa aplicatia “Power Sharing” inainte de a incepe transferul. Exista si o parte buna: pentru a preveni “furtul de curent”, device-ul donator poate selecta exact cata cantitate de energie va transfera si pentru cat timp. Aplicatia Samsung este gratuita, dar cablul Power Sharing costa 20 de dolari.