La evenimentul din Redmont, Washington la care Microsoft a prezentat noul Windows 10, compania a prezentat si ochelarii wireless holografici numiti HoloLens. Nu au luat-o pe drumul companiilor rivale, Sony sau Oculus (compania detinuta de Facebook), ci au investit in realitatea augumentata, creand holograme in viata de zi cu zi. Diferenta dintre HoloLens si celelalte dispozitive este ca acest gadget se foloseste si de mediul real - cu Oculus, de exemplu, esti transportat total intr-o realitate virtuala.

Ce fac mai exact HoloLens? COmbina lumea fizica din jurul tau cu lumea digitala, aducand holograme in mediul in care te aflii. Este practic un calculator, nefiind necesara conectarea la un alt device, fie el telefon sau PC. Are un display HD prin care utilizatorii pot vedea lumea reala si proiectile virtuale. Are procesor, placa video si procesor holografic, creat special pentru acest device.

Gadgetul este atat pentru designeri si ingineri, cat si pentru utilizatorii normali. Jocurile functioneaza cu sistemul Windows Holographic, orice program care ruleaza pe Windows 10, urmand sa ruleze si pe Windows Holographic.

Microsoft nu a oferit o data de lansare pentru HoloLens si nici nu se stie exact cat vor costa acestia