Un nou proiect ia cu asalt lumea crowdfunding-ului. Dragonfly Futurefön tocmai a strans de 360 de ori suma ceruta pe Indiegogo, pentru a indeplini un vis al milioanelor de oameni: sa tina loc de telefon, laptop si tableta. In acelasi timp!

Conceptul propune o platforma care sa permita convergenta tututor celor 3 gadgeturi de mai sus, intr-o forma compacta. Mecanismul pare complicat la prima vedere, asemenea unui puzzle. In realitate, e foarte simplu: pliezi diversele componente ca sa obtii  o tableta sau sa un ultrabook, sau poti detasa un ecran de 7 inci (Slingshot) pe care sa-l folosesti pe post de phablet.

Dragonfly Futurefon are si o versiune care ruleaza Android si Windows, dar poate fi folosit si in mod pur Android. Specificatiile par si ele prea frumoase ca sa fie adevarate. Sunt cu mult si peste cele ale flagship-urilor iPhone 6 Plus sau Samsung Galaxy Note 4. “Libelula” este putin mai groasa decat diametrul unei monede. Are doua display-uri de 7 inci, Super Amoled, cu o rezolutie de 2560x1440, ce pot fi combinate.

In rest, toate specificatiile vin in dublu exemplar: un procesor multi-core pentru telefonul detasabil si un altul x86 pentru baza ce poate forma tableta sau ultrabook-ul, cate 4 GB RAM pentru fiecare din cele doua parti, cate 12 GB spatiu de stocare, cate doua slot-uri pentru cardul SD, cate doua antene LTE, camere frontale si principale, o baterie de 3200 mAh pentru telefon si una de capacitate mare pentru baza.

Partea cea mai frumoasa? Cea mai ieftina versiune va costa 300 de dolari, in timp ce varianta WinDroid se va vinde pentru 400$. Versiunea de top va costa 799 de dolari. Din fericire, telefonul nu se va lasa asteptat prea mult. Va fi disponibil, cel mai tarziu, la jumatatea anului viitor.

VEZI MAI MULTE IMAGINI IN GALERIA FOTO DE MAI JOS: