Miliardarul a declarat că robotul, care va avea aproximativ 1,70m înălțime și va cântări circa 56 de kilograme, va fi capabil să realizeze sarcini precum cumpărături sau operațiuni tehnice riscante. Astfel, acesta ar putea avea „implicații profunde pentru economie”, umplând golurile de pe piața muncii în zonele în care angajații sunt foarte greu de găsit. Elon Musk a mai subliniat și că este important faptul că robotul nu este unul foarte scump, lucru care îl face mai accesibil pe scară largă.

Fondatorul Tesla a descris prototipul drept o extensie a muncii realizate de companie în domeniul mașinilor autonome, astfel că robotul ar putea utiliza același cip și sistem de navigare cu opt camere.

Totuși, prezentarea a fost una destul de lacunară, pentru că, de fapt, nu a fost făcută nicio demonstrație în care să putem vedea efectiv cum se comportă invenția. Destul de ciudat, dat fiind faptul că în industrie există o serie de companii care au ajuns deja la un nivel destul de ridicat în ceea ce privește producția de mașinării din această zonă. Un exemplu este Boston Dynamics, care a construit mai multe modele, inclusiv roboți bipezi. 

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: