Organizatorii Jocurilor Olimpice din Japonia au început deja să colecteze gadgeturi vechi - telefoane, camere foto, laptopuri, care să fie reciclate și transformate în medalii pentru câștigătorii competiției sportive.

Desigur, numai metalele prețioase din componența lor vor fi folosite pentru medalii. Prin urmare, va fi nevoie de foarte multe gadgeturi reciclate, pentru a se obține cantitatea necesară de aur, argint și bronz.

Până pe 28 noiembrie 2018 au fost reciclate la Tokyo peste 47.000 de tone de dispozitie, iar la acestea s-au adăugat alte 5 milioane de telefoane.

Pentru fabricarea medaliilor vor fi necesare în total 30 de kilograme de aur, 4 tone de argint și 2,7 tone de bronz. Toate medaliile de la Jocurile Olimpice și Paralimpice din 2020 vor fi fabricate exclusiv din aceste metale reciclate.

Colectarea gadgeturilor uzate va continua până în luna martie, dar organizatorii n-au nicio emoție, pentru că obiectivul lor a fost aproape atins.

Tot bronzul necesar a fost adunat deja încă din iunie 2018, iar la acest moment sunt obținute aproape 90% din cantitatea necesar de aur și 85% din cea de argint.

Un singur iPhone conține 0,034 grame de aur și 0,34 grame de argint.

Sursa foto: Phone Arena


Vezi cele mai importante știri ale zilei, pe ProTV Plus: