Edgar Pons a decis să-şi implanteze un cip de identificare prin frecvenţă radio, care conţine informaţiile necesare pentru a deschide uşa casei sale.

Un bărbat s-a oferit să i se insereze sub piele un microcip, în direct, pe scenă, luni, la târgul dedicat telefoniei mobile organizat la Barcelona.

Aici, o altă persoană supusă deja acestei intervenţii le-a arătat celor prezenţi cum poate efectua o plată fără să-şi folosească smartphone-ul.

Edgar Pons a spus că a decis să îşi implanteze microcipul ca să poată deschide uşa casei: "E super, pentru mine este foarte folositor, deoarece am o locuinţă automatizată", a spus el. "Sunt motivat şi de faptul că pot să scot cipul foarte uşor, făcând pur şi simplu o mică tăietură şi apăsând pe piele".

În timp ce el suporta intervenţia, Alex Rodriguez Vitello, inginer al companiei de tehnologie Alpha, cu sediul în Barcelona, a oferit următoarele explicaţii: „Cipul are mărimea unui fir de nisip şi este acoperit cu un material care este biocompatibil, aşadar corpul uman nu îl va descompune de-a lungul timpului”.

În timpul acestei demonstraţii realizate la Mobile World Congress 2019, cel mai mare salon mondial de tehnologie, un alt bărbat din public, pe nume Pau, care fusese deja implantat cu un astfel de microcip, a efectuat o plată printr-o simplă plasare a telefonului mobil deasupra suprafeţei de piele aflată deasupra cipului.

"Ceea ce am văzut aici ne indică modul în care ar putea arăta viitorul plăţilor online", a declarat Anna Puigoriol, manager de servicii financiare în cadrul băncii Sabadell.

Sursa: Agerpres

Foto: Aliexpress.com


Urmărește știrile zilei, pe ProTV Plus:

Share articol: