Tanarul a fost eliminat din sala de examen, la Liceul Tehnologic “Iuliu Maniu” Arad, dupa ce profesorii supraveghetori cu constatat ca avea asupra sa un pix cu o camera video minuscula incorporata, potrivit stirileprotv.ro.

Elevul a intrat in atentia supraveghetorilor, la proba de matematica, pentru ca a iesit de patru ori la toaleta, astfel ca atunci cand a revenit in sala ultima data a fost verificat, costatandu-se ca pixul pe care il folosise avea o camera video.

Fiind un obiect care poate fi folosit la fraudarea examenului, in baza metodologiei, candidatul a fost eliminat din sala”, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean, Mariana Tocaciu.

Profesorii supraveghetori au presupus ca tanarul a filmat subiectele si a transmis imaginile cu ajutorul unui telefon mobil in timp ce se afla la toaleta, unde ar fi primit si raspunsurile.

Totusi, profesorii nu l-au perchezitionat pe candidat, astfel ca nu au constatat ca avea asupra sa telefonul.

Alti doi candidati din judet au fost eliminati de la proba de matematica pentru ca aveau asupra lor telefoane mobile. Acestia au fost prinsi la centrele aflate la Liceul “Sever Bocu” Lipova si Liceul Tehnologic Chisineu-Cris.