Zvonurile din piață indică faptul că Huawei vrea să intre pe segmentul de gaming. Primul produs? Un laptop de gaming. Ceea ce nu este foarte ciudat, având în vedere că Huawei are deja o linie de laptopuri de succes.

Produsul mai interesant pare să fie, însă, o viitoare consolă de gaming. Astfel, Huawei ar intra în luptă cu cei trei mari jucători: Sony, Microsoft și Nintendo. Cum va fi consola? Nu avem detalii despre platforma pe care aceasta va fi bazată, însă zvonurile indică faptul ca va fi un produs performant, nu unul bazat pe procesor ARM precum Nintendo Switch.

Așadar, am putea vedea un APU similar cu cele regăsite pe Playstation și Xbox. În același timp, Huawei ar putea încerca să producă propriile cipuri pentru consolă.

De asemenea, va fi interesant de văzut ce fel de software va rula consola. În cazul în care nu știați, aceasta nu ar fi prima consolă a chinezilor. Huawei a lansat o consolă, de care puțini își aduc aminte, în 2014. Se numea Tron și avea procesor Tegra 4 și rula Android 4.2.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro:

Tsuki & Zasami au fost ca la ei acasa în Rogue Company - Facem Level (Gen Session) – episodul 17