Voluntarii au folosit un inel inteligent Oura, dotat cu senzori care au putut detecta chiar și cele mai mici modificări de temperatură.

Creșterea temperaturii corporale este un semn care poate indica o boală respiratorie, cum este gripa sau COVID.

Studiul a demonstrat că temperatura crește puțin chiar și înainte ca bolnavul să observe primele simptome ale bolii.

Fără folosirea acestui inel inteligent, pacientul nici nu ar fi știut că are febră. Astfel, el fi putut fi considerat bolnav complet asimptomatic, deși în realitate au existat manifestări discrete ale bolii.

Astfel, cu ajutorul acestor dispozitive inteligente, pacienții pot fi monitorizați corect, pentru a se observa care sunt pacienții cu simptome și care sunt cei cu adevărat asimptomatici.

Cercetătorii speră ca până la sfârșitul acestui an să poată dezvolta un algoritm care să estimeze declanșarea simptomelor de COVID și să poată alerta utilizatorul.

Inelele inteligenta Oura monitorizează permanent temperatura utilizatorului, atât ziua cât și noaptea și astfel pot recunoaște imediat anumite creșteri anormale de temperatură.

Gadgetul a fost conceput de fapt pentru a ține evidența mai multor parametri vitali legați de somn și de activitatea fizică: puls, mișcare, temperatură, respirație.


Urmărește emisiunile tale preferate pe ProTv Plus: