Bateria - acest subiect sensibil pentru orice posesor de device smart. Oricât de mare ar fi, nu va putea face față unei utilizări extinse, motiv pentru care producătorii trebuie să vină anual cu îmbunătățiri care îi ajută pe utilizatori să obțină o autonomie mai mare.

Tehnologia NFC, aceea care permite transferul de date și prin care poți plăti cu telefonul la supermarket, va primi un upgrade uriaș în acest sens în viitorul apropiat. Mai exact, cu ajutorul NFC vei putea încărca un device.

Înainte de a sărbători, este un lucru important de știut. Încărcarea prin NFC va fi lentă, extrem de lentă. Vorbim despre 1W încărcare, ceea ce înseamnă că un telefon tot va consuma mai repede energie decât va primi prin NFC. 

Însă pentru device-urile mici, precum căștile wireless sau smartwatch-urile, NFC-ul va fi suficient de rapid cât să extindă durata de viață a bateriei acestora semnificativ mai mult, notează Android Central.

Odată ce această tehnologie nouă va fi optimizată mai bine în această direcție, va deveni și mai relevantă pentru un smartphone.