Google Glass a aparut, a facut mult buzz, apoi s-a stins intr-o nemeritata liniste. Motivele sunt multe. Prea urati, prea mari, prea multe temeri cu privire la intimitate, prea putin baterie sau prea greu de folosit. Cu toate astea, Google nu are de gand sa renunte prea curand la un asemenea proiect, mai ales cand toata lumea recunoaste un potential enorm.

Tocmai de aceea, Google pregateste versiunea 2.0. Zvonurile dau ca sigura si depunerea unui patent referitor la acesta. Cu doar cateva luni in urma, unul din executivii Google, Eric Schmidt, spunea ca nici nu se gandeste sa renunte la proiectul Glass, tocmai datorita importantei acestuia.

Intre timp, Google Glass a iesit de ceva timp din stadiul Google X, a si terminat proiectul Explorer si a primit un nou sef: Tony Fadell, venit de la divizia Nest. Google a invatat insa din greseli si pune mare accent acum pe design. La conferinta Google Zeitgeist din Marea Britanie, Fadell a dezvaluit ca ochelarii vor fi reganditi in totalitate. In acest sens, Google si-a intarit parteneriatul cu producatorul italian de ochelar, Luxottica, tocmai pentru a face viitoare versiune mai placuta si mai stilata.

In ceea ce priveste noile functii, Google a scapat foarte putine informatii. Unele pot fi extrase din cererea de patent. Urmatoarea versiune are un nume criptic, “GG1” (ceea ce ar putea sa insemne, conform Droid Life, prima versiune comerciala a Google Glass”. Dispozitivul are si eticheta “BLUETOOTH & DTS/UNII a/b/g/n/ac”. De asemenea, cei de la WSJ spun ca Google ar urma sa renunte la procesorul de la Texas Instrument si ar putea apela la ajutorul Intel, pentru a introduce Glass in special in medicina. Tot cei de la Wall Street Journal presupun ca Google ar putea dezvalui Glass 2 undeva spre sfarsitul anului.