Cei de la Apple incearca sa inlocuiasca absolut totul cu iPhone-ul. Este deja posibil sa faci plati cu ajutorul telefonului, iar acum cei de la Apple vor ca telefonul sa poata fi folosit si pentru inlocuirea cheilor de la masina! Un patent inregistrat in aceasta saptamana arata ca Apple lucreaza la o tehnologie care va permite soferilor sa foloseasca iPhone-ul sau, posibil, un Apple Watch, pentru deblocarea masinii si pornirea motorului, scriu cei de la Daily Mail.

Ar fi necesara o conexiune Bluetooth si un cod de acces pentru a debloca masina. Pantentul face referire la "un device portabil care poate accesa un vehicul transmitand un mesaj de activare ce include datele de acces catre vehicul". Asta inseamna ca soferii vor putea sa isi foloseasca iPhone-ul pentru a-si deschide masinile, precum si pentru pornirea motorului.

Patentul sugereaza cu un device - un iPhone, de exemplu - ar putea sa transmita o cheie digitala catre un alt gadget, posibil un alt iPhone sau Apple Watch, iar acesta ar putea fi folosit pentru a debloca masina.

Desi multe idei nu ajung un produs final, e clar ca ideea de a avea acces la masina cu ajutorul telefoanelor este cautata. De exemplu, cei de la BMW permit pe anumite masini sa le blocheze si deblocheze cu ajutorul smartphone-ului. Cei de la Hunday au lansat un ceas Android Wear care se conecteaza la sistemul Blue Link pentru a porni motorul unei masini si pentru blocare/deblocare. Gadgetul foloseste si recunoasterea vocala pentru a gasi masinile pierdute intr-o parcare.

Compania de inginerie software, Eleks Lab, a creat o aplicatie care va fi pe Apple Watch ce va permite soferilor masinii Tesla S sa-si blocheze masina, sa porneasca farurile pentru a arata unde e parcata. Firma a creat aplicatie ca parte a unui experiment si a dezvaluit ca functioneaza folosind serviciul web API.