Apple a decis sa scoata iPod-ul din meniul principal al site-ului oficial, oferind locul noului serviciu Apple Music. Meniul principal de pe site-ul Apple avea categorii hardware-ul companiei, inclusiv Mac, iPhone, iPod si iPad, recent aparand si Apple Watch.

Daca celelalte produse Apple au ramas la locul loc, iPod-ul a fost scos din acea zona. Nu a disparut insa definitiv de pe site, putand fi gasit in partea de jos a paginii Apple Music sau in magazinul online al companiei.

In primul trimestru din 2007, iPod-ul aduce aproximativ 48% din veniturile totale ale celor de la Apple. Insa aparitia iPhone-ului si a competitorilor acestuia, vanzarile de iPod au suferit un declin important.

Cei de la Apple nu ai dezvaluie numarul de unitati de iPod vandute nici in raportul trimestrial. De asemenea, nu a mai existat nicio versiune noua din 2012, iar iPod Classic a fost oprit in 2014.

Decizia Apple de a sterge iPod-ul din categoria de pe site, precum si lansarea Apple Music, contrazic un zvon aparut recent ca iPod Touch ar putea primi un upgrade la sfarsitul acestui an.

Apple Watch 2, lansat in 2016

Exista insa si o veste buna! La doar cateva luni dupa lansarea primului smartwatch din istoria companiei, Apple pregateste succesorul lui conform unor dezvaluiri din presa din Coreea de Sud.

Asadar, Apple Watch 2 ar urma sa fie lansat in 2016, iar cei de la LG vor ramane producatorii exclusivi ai display-ului pentru iWatch.

LG a dominat piata display-urilor de smartwatch-uri in primul trimestru din 2015 cu 67% market share si 91% din veniturile de pe aceasta piata.