Masca se numește Xupermask și este dotată cu căști care au un sistem de reducere a zgomotului, dar și cu becuri LED și cu un port de încărcare pentru gadgeturi.

Proiectul a fost realizat în colaborare cu firma Honeywell și cu designerul de costume Jose Fernandez, care a lucrat în trecut pentru SpaceX, dar și pentru mai mulți producători de la Hollywood.

Masca inteligentă este fabricată din silicon și are o căptușeală textilă, în care se află un filtru HEPA, un sistem de ventilație și o baterie care rezistă 7 ore, scrie Daily Mail.

Dispozitivul de protecție este prins cu o bandă elastică, astfel încât se poate ajusta perfect pe orice formă sau dimensiune a feței.

Xupermask costă aproape 300 de dolari, iar forma ei a fost inspirată de măștile de gaze, dar și de aspectul căștilor pe care le poartă astronauții.

Noua masca a fost lansată luna aceasta și este disponibilă în două combinații de culori: alb/gri/portocaliu sau negru/negru/portocaliu.

Cântărețul William Adams, fondator al trupei Black Eyed Peas, a îmbinat creativitatea cu noile tehnologii, pentru a concepe o mască deosebită de protecție împotriva coronavirusului.
 


Urmărește emisiunile tale preferate pe ProTv Plus: