Cel mai popular serviciu de cartografiere online, Google Maps, este disponibil din nou, de miercuri noapte, pe App Store.

Relansarea aplicatiei in magazinul de aplicatii al Apple vine la trei luni dupa ce compania americana a inlocuit Google Maps cu un serviciu propriu de navigare. Acest moment a coincis cu lansarea pe piata a iPad Mini si iPhone 5.

Sistemul de navigare al Apple Inc. s-a dovedit a fi cu mult inferior celui contruit de Google. Neajunsurile acestuia l-au obligat pe CEO-ul Apple, Tim Cook, sa isi ceara scuze public.

In plus, Cook i-a indemnat pe utilizatorii de sisteme iOS sa foloseasca Google Maps prin intermediul browser-ului de internet sau sa caute alte alternative pana in momentul in care compania gaseste o solutie de rezolvare a problemei.

Directorul responsabil de sistemele de operare ale mobilelor Apple a fost concediat, dupa ce aplicatia a devenit subiect generalizat de gluma pe mediile online.

Printre alte lucruri, hartile Apple localizau gresit puncte de reper si excludeau orase. Mai multi utilizatori s-au plans ca s-au ratacit dupa ce au folosit aplicatia.