Fanii jocurilor au motive astazi sa sarbatoreasca, pentru ca AMD a lansat noile procesoare din familia FX cu 6 si cu 8 nuclee, iar preturile lor sunt mult mai mici decat cele de la produsele asemanatoare de la compania concurenta, Intel.

Modelul cel mai performant, FX-8150, un octo-core cu o frecventa de baza de 3,6 GHz si 4,8 GHz prin over-clocking, costa in SUA 245 dolari. Cel mai ieftin procesor cu 8 nucee ajunge la putin peste 200 de dolari, in timp ce cele hexa-core au preturi de pornire de la 175 dolari. Aceste modele li se adreaza celor care vor un upgrade la un sistem desktop cu socket AM3+.

In ciuda acestor discutii pe marginea specificatiilor tehnice, se pune intrebarea in ce masura calculatoarele noastre pot fi mai eficiente cu un octo-core, cata vreme soft-urile, si in special jocurile, nu sunt adaptate la noua arhitectura?

Si ar mai fi ceva. Nucleele Bulldozer sunt grupate perechi, ceea ce inseamna ca impart unele resurse, prin urmare nu sunt intru totul independente, iar viteza de procesare nu se mareste asa cum s-ar mari in cazul adaugarii unor nuclee traditionale.

Sursa: engadget.com