AOC a adus in tara noastra noile sale monitoare de 28” (71.1 cm): modelele m2870Vhe si m2870Vq. Ambele au rezolutie Full HD si dispun de panouri MVA 16:9, care ofera unghiuri de vizualizare largi, de pana la 179 de grade, culori vii si o luminozitate ridicata.

Compania spune ca noile gadgeturi sunt potrivit atat la serviciu, cat si acasa, datorita timpului foarte scurt de raspuns si calitatii imaginii. Ambele modele se bucura de o gama extinsa de optiuni de conectare, prin intermediul porturilor D-Sub, DVI si HDMI, iar modelul m2870Vq are inclusiv DisplayPort suplimentar. Cele doua monitoare ofera un contrast de 3000:1.

AOC sustine ca modelele pot fi folosite inclusiv in domenii care necesita o calitate superioara a culorii, precum designul grafic. De asemenea, ele sunt potrivite lucrului cu documente de mari dimensiuni sau cu programe ce necesită mai multe ferestre.

Cu un timp de raspuns de numai 5 ms, cele doua display-uri Full HD sunt ideale pentru jocuri video si filme, oferind imagini cursive, fara efect de ghosting. Luminozitatea de 300 cd / m² permite afisarea imaginilor clare chiar si in medii cu lumina ambientala puternica.

Exista si cateva functii inteligente, precum “e-Saver” si “Eco Mode” contribuie la reducerea consumul de energie, iar “i-Menu” permite utilizatorilor sa modifice setarile monitorului cu ajutorul mouse-ului. Functia “Screen+” a fost creata special pentru multitasking, impartind ecranul in patru ferestre individuale, accesibile prin intermediul unor scurtaturi.

Preturile sunt de 1299 lei pentru modelul m2870Vhe si 1349 lei pentru modelul m2870vq.