BenQ a adus in Romania 10 noi proiectoare pentru business, dar si pentru educatie. Impreuna cu ele, producatorul a completat gama de monitoare cu modele profesionale pentru proiectare si design pe calculator din seria ProGraphics, dar si din noua serie ProGaming, cu tehnologia unica Low Blue Light, ce ajuta la cresterea confortului vizual prin reducerea luminii albastre daunatoare retinei.

Noile proiectoare MW665, MX666, MW769, MX768, MW853UST si MX852UST au rezolutii de la XGA (1024 x 768p) la WXGA (1280 x 800p), si luminozitate de pana la 4.200 ANSI lumeni. Durata de viata a lampilor ajute pana la 7.000 de ore, comparativ cu 3.500 de ore pentru modelele anterioare, datorita imbunatatirii tehnologiei SmartEco de reducere a consumului de energie si protectie a lampii.

BenQ a prezentat si primele sale proiectoare cu lentile interschimbabile, modelele PW9500 și PX9600, care ofera o flexibilitate totala la instalare datorita celor sapte sisteme optice optionale cu care se adapteaza distanta de proiectie in functie de dimensiunea salii.

Noile proiectoare au functii precum ajustarea lentilelor (Lens Shift), corectia imaginii in functie de suprafata (Surface Fit) si de unghiurile peretelui (Corner Fit), conectivitate wireless, LAN si conectare la smartphone prin portul MHL (Mobile High-definition Link).

BenQ a prezentat si cateva noi monitoare profesionale pentru proiectare si design pe calculator (solutii CAD/CAM). Unul dintre acestea este modelul BL3200PT special proiectat pentru cei care lucreaza in programe specializate precum SolidWorks, PTC, AutoCAD sau Maya, dar si a celor care lucreaza in industria animatiei digitale.

Redarea gamei complete de culoare de 100% sRGB, alaturi de o diagonala de 32 de inci si rezolutia WQHD (2560x1440), ofera un nivel ridicat al detaliilor vizuale.

De asemenea, monitorul include tehnologiile de protectie a ochilor Flicker-Free, ce imbunatateste experienta vizuala si reduce oboseala ochilor dupa folosire indelungata.

BenQ lanseaza de asemenea si o noua gama de ecrane pentru afisaj profesional (Digital Signage) si ecrane interactive de mari dimensiuni dedicate mediilor de business si educațional, cu posibilitate de functionare in regim fara intrerupere, 24 de ore, sapte zile pe saptamana. Acestea au si de aplicatii de administrare de la distanta.