Bitdefender Antivirus for Mac, lansat deocamdata doar in Romania, aduce un motor de scanare complet nou, creat special pentru OS X, si mult mai rapid decat cel de pe versiunile anterioare ale antivirusului romanesc. Produsul romanilor vine intr-un moment in care Macurile sunt tot mai expuse atacurilor.

Softul contine si TrafficLight, o aplicatie care filtreaza traficul de web si blocheaza accesul la paginile cu malware. Noul Bitdefender Antivirus for Mac le ofera utilizatorilor protectie completa pentru browserele principale, precum Safari, Chrome sau Firefox, mai ales in ceea ce priveste atacurile de tip phishing, o amenintare serioasa indreptata impotriva computerelor Apple. 

Raportat la baza totala de utilizatori ai sistemului de operare, Flashback a reusit sa infecteze un procent mult mai mare de computere, decat a reusit cel mai agresiv virus de Windows (Catalin Cosoi, Bitdefender)

Catalin Cosoi mai spune ca numarul total de infectii cu Flashback a fost estimat la peste 600.000, cat populatia unui oras de dimensiuni destul de mari.

Noul antivirus de la Bitdefender nu afecteaza performantele Macului. Dupa o scanare prealabila, el verifica apoi doar fisierele noi sau cele care au suferit modificari. In timpul scanarii sunt verificate atat amenintarile informatice caracteristice Macurilor, cat si cele pentru Windows.  

Atata timp cat Macurile sunt conectate la o retea, ele pot transmite catre ceilalti utilizatori anumite componente de malware scris special pentru Windows. (Catalin Cosoi)

Antivirusul destina Macurilor vine, acum, si cu un sistem imbunatatit de alerte. Acestea sunt integrate in cadrul notificarilor sistemului de operare OS X, astfel ca sunt mult mai putin intruzive si mult mai familiare pentru utilizatorii de Mac. 

Noul Bitdefender Antivirus for Mac va fi disponibil online pe http://www.bitdefender.ro/solutions/antivirus-for-mac.html si poate fi testat gratuit timp de 30 zile.