Intel a lansat la targul de tehnologie Computex de la Taipei a patra generatie a gamei de procesoare Intel Core, Haswell, care va permite crearea uno Ultrabookul si dispozitive 2 in 1 mai performante si cu o autonomie crescuta.

Cea de-a patra generatie a gamei de procesoare Intel Core, construită pe microarhitectura Haswell pe 22nm, permite o crestere cu 50% a autonomiei bateriei in timpul volumelor mari de lucru comparativ cu generatia anterioara. Aceasta este cea mai mare creştere de la o generatie la alta din istoria companiei, echivaland cu o autonomie de 9 ore in timpul volumelor mari de munca pentru anumite Ultrabookuri.

Noile procesoare permit o crestere cu pana la 50% a autonomiei gadgetului

Iata o comparatie intre a 3-a si a 4-a generatie, in prinvinta consumului:

Cea de-a patra generatie a gamei de procesoare Intel Core are chipset-ul grafic incorporat, care ofera o performanta de doua ori mai mare comparativ cu generatia anterioara. Noile procesoareunt primele de tip SoC pentru PC-uri, oferind o performanta crescuta, care stau la baza unor dispozitive inovatoare variate, incluzand Ultrabookuri, sisteme 2 in 1 si all-in-one portabile. 

Tom Kilroy, Vicepresedinte Executiv al Intel, a declarat ca Intel va prezenta in viitor 50 de sisteme 2 in 1 diferite, intr-o gama variata de preturi, inclusiv 2 Ultrabookuri 2 in 1 premium bazate pe cea de-a patra generatie a gamei de procesoare Intel Core ai alte device-uri cu viitoarele procesoare bazate pe microarhitectura Silvermont pe 22nm.

Noile procesoare stau la baza celor mai uluitoare dispozitive 2 in 1 de pana acum (Tom Kilroy)

“Am realizat una dintre cele mai mari schimbari din istoria Intel, de a lansa aceste noi procesoare, care ofera performanta unui PC si mobilitatea unei tablete intr-un singur dispozitiv”, a mai spus el.

La acelasi eveniment, oficialul Intel a anuntat viitoarea generatie a procesoarelor quad-core Intel Atom de tip SoC, pe 22nm (cu nume de cod “Bay Trail-T”), pentru tablete, va fi disponibila spre finalul anului, si solutia multimode 4G LTE, precum si viitoarea generatie a procesoarelor Intel Atom de tip SoC, pe 22nm, (cu nume de cod “Merrifield”) pentru smartphone-uri.