WD, o companie a Western Digital a lansat My Book Duo, cea mai noua solutie de stocare desktop. Dedicat segmentului Small Office / Home Office, My Book Duo foloseste doua hard disk-uri care permit configuratii RAID; conectarea la PC se realizeaza prin intermediul USB 3.0. Prin folosirea a doua hard disk-uri capacitatea de stocare este una extinsa si vitezele de transfer sunt net superioare comparativ cu solutiile single-drive. Modelul este disponibil in variante de 4 TB, 6 TB si 8 TB. 

“Pentru realizatorii de continut si pentru toti cei care detin o cantitate mare de date, My Book Duo reprezinta o modalitate rapida si fiabila de a stoca toate datele intr-o singura locatie. Solutia de stocare WD permite utilizatorilor sa-si protejeze datele cu back-up, parole si criptare. Cele doua hard disk-uri WD Red integrate de solutia My Book Duo ofera viteze de transfer superioare si capacitate de stocare extinsa. Aceste doua caracteristici recomanda produsul ca fiind cea mai buna solutie de stocare desktop pentru librariile digitale de date”, spune Jim Welsh, Executive Vice President al Content Solutions si Worldwide Sales.

Performanta

Design-ul My Book Duo cu doua hard disk-uri ofera o performanta superioara, gratie conexiunii USB 3.0 care permite viteze de transfer de pana la 290 MB/s. 

Cele doua unitati integrate sunt optimizate RAID; preconfigurate RAID 0 pentru obtinerea unei performante si a unei capacitati de stocare maxime. My Book Duo ofera utilizatorilor posibilitatea de a schimba configurarea predefinita si setarea celor doua unitati in RAID 1, pentru un plus de protectie. Pentru a folosi fiecare hard disk in mod individual, My Book Duo poate fi configurat si JBOD. 

In modul RAID 1 My Book Duo realizeaza in permanenta o copie de siguranta a tuturor datelor digitale. Unul dintre hard disk-uri este folosit pentru a stoca datele, iar cel de-al doilea pentru a realiza o duplicare. In cazul in care una dintre unitati se defecteaza, datele vor fi in continuare disponibile. 

Protectie prin backup 

My Book Duo permite realizarea unui backup complet, atat cu stocare locala, cat si in cloud, prin intermediul software-urilor WD Smartware Pro backup si Acronis True Image. Setarile automate ale WD Smartware Pro permit realizarea de back-up rapid si usor.

De asemenea, My Book Duo ofera multiple metode de protectie a datelor si diferite beneficii utilizatorilor de Dropbox. Datele din Dropbox pot fi copiate pentru o siguranta sporita pe unitatea de stocare, dar si invers, pentru un plus de securitate. Utilizatorii pot accesa apoi datele salvate in cloud prin intermediul Dropbox Web access.

Securitate Hardware & Software 

Aditional beneficiilor de performanta oferite de configuratiile RAID, My Book Pro a fost creat pentru a tine datele in siguranta. Modelul permite o criptare hardware AES 256-bit si protectia datelor prin parolare.

Caracteristici My Book Duo 

Design-ul My Book Duo a fost creat in asa fel incat carcasa sa poata fi usor desfacuta. Mai mult, hub-ul USB aflat pe spatele carcasei permite conectarea la dispozitiv a telefoanelor mobile sau a tabletelor, pentru incarcare sau transfer de date. 

Caracteristici aditionale: 

  • Interfata: USB 3.0 (x2)
  • Unitati: Hard Disk-uri WD Red NAS 
  • Capacitate de stocare: 4 TB, 6 TB sau 8 TB
  • Management de date: RAID 0, RAID 1, JBOD; CPU independent pentru managementul volumelor RAID 
  • Securitate: Hardware RAID, criptare Hardware, protectie prin parolare 
  • Compatibilitate: NTFS (default) + Reformat HFS + J pentru Mac
  • Software: WD SmartWare Pro, integrare Dropbox™ Cloud, Acronis True Image Software, WD Security, WD Drive Utilities
  • Garantie: 2 ani