Stiri Hardware

15 martie 2011 12:15 evoMouse. Vreau si eeeu!

Creatorii săi de la Celluon îl descriu ca următorul pas al mouse-ului pe scara evoluției.

evoMouse. Vreau si eeeu!
14 martie 2011 09:13 Ne vom incarca telefonul si laptop-ul la cateva saptamani

Smartphone-urile, tabletele si laptop-urile vor fi mai usoare si mai puternice

Ne vom incarca telefonul si laptop-ul la cateva saptamani
27 februarie 2011 16:40 Cancer sniffer face posibila detectarea cancerului in doar o ora

Savantii de la Universitatea Harvard si-au dat mana cu cei de la Massachusetts Institute of Technology. Rezultatul muncii lor? Un device portabil capabil sa identifice eventualele celule canceroase din tumorile suspectate a fi maligne.

Cancer sniffer face posibila detectarea cancerului in doar o ora
27 februarie 2011 15:06 VisionRacer - sau cireașa de pe tortul simulatoarelor auto.

În sfârșit ai luat PS3-ul visurilor tale, care a venit la pachet cu cel mai tare joc auto al deceniului (suntem în 2011, deci aveți un pic de înțelegere). Ce îți mai lipsește? Pai, VisionRacer - un „șasiu”  care transformă experiența simulatorului auto într-un mod unic. 

VisionRacer - sau cireașa de pe tortul simulatoarelor auto.
27 februarie 2011 14:23 Evergreen readuce moda vinilului

Exista undeva in casa voastra o colectie de viniluri dar pick-up-ul si-a dat de mult obstescul sfarsit si a devenit doar o simpla piesa de mobilier? Nu e cazul sa va cuprinda melancolia, cei de la Evergreen vin in sprijinul dumneavoastra cu noul lor pick-up USB, DN-USB-TP01, un device la un pret absolut decent ( 49$ ). Scoateti albumele, stergeti-le de praf si readuceti in casele dumneavoastra acordul unor vremuri cu parfumul timpului trecut...

Evergreen readuce moda vinilului
26 februarie 2011 20:27 New Yorker Art Deco - o tastatura de lux

Inspirandu-se din design-ul cladirii Chrysler din Manhattan si imprumutand ceva din aspectul conservator al automobilului Chrysler New Yorker Sedan – de unde probabil a luat preluat si numele, tastatura New Yorker Art Deco realizata de Datamancer este unul din acele gadgeturi de lux imposibil sa te lase rece si pe care cea mai mare parte dintre noi nu pot decat sa il priveasca cu aceeasi frustare cu care un sarpe infometat urmareste un elefant...

New Yorker Art Deco - o tastatura de lux
18 februarie 2011 22:34 OCZ Vertex 3 Pro - schimbare de paradigmă în lumea mediilor de stocare

La școala unde se studiază calculatoarele, suntem învățați că factorul limitator (sau bottleneck) în performanța unui computer, este de obicei hard-disk-ul, datorită faptului că are cea mai mică rată de transfer a datelor dintre toate componentele. Inginerii de la compania californiană OCZ, par să rescrie acest capitol al istoriei calculatoarelor. Și o fac prin intermediul unui nou model de SSD, denumit Vertex 3 Pro, care a prins din urmă la capitolul viteză de transfer interfața SATA de 6 Gbps. 

OCZ Vertex 3 Pro - schimbare de paradigmă icirc;n lumea mediilor de stocare
17 februarie 2011 11:50 Batman are minte multa. Pe USB!

Warner Brothers scoate bani din piatra seaca. Acum, stick-uri USB.

Batman are minte multa. Pe USB!
14 februarie 2011 22:53 Powertrekk energie la purtător... cu potențial. 

În țara noastră, termenul de ”celulă de combustibil” - fuel cell în limba lui Shakespeare - este relativ necunoscut. Această tehnologie de avangardă ar putea fi soluția a vă alimenta telefonul, laptopul și nu numai, fără să mai fie nevoie să mai știți cum arată o priză electrică. Firma suedeză MyFC face un pas important prin crearea unei celule de combustibil care este portabilă, puternică și, sperăm noi, cu un preț decent. 

Powertrekk energie la purtător... cu potențial.
11 februarie 2011 12:55 Fujitsu ScanSnap S1100

N-am avut niciodată scanner acasă. Nefiind un fan al multi-funcționalelor, si având nevoie de scanner o dată la 6 luni, de obicei mă duceam prin vecinii care și-au ”colmatat” biroul cu ditamai hardughia. Cu toate acestea, a apărut lumina și pe strada celor care, ca și mine, urăsc scannerele flatbed, atașate sau nu de imprimante. Acum vreo două zile, vă povesteam despre cea mai mică imprimantă din lume, PrintBrush. Pentru a vă completa biroul de acasă, fără să irosiți hectare de spațiu vital, sau cel portabil fără întinderi musculare, vă prezentăm unul din cele mai compacte scannere aflate pe piață în momentul acesta: Fujitsu’s ScanSnap S1100

Fujitsu ScanSnap S1100
10 februarie 2011 08:33 PrintBrush: Cea mai mica imprimanta portabila din lume

Daca v-ati saturati sa tarati in fiecare zi spre birou sau spre clientii dumneavoastra o geanta imensa in care laptop-ul, imprimanta, cele “n” telefoane mobile, eventual agenda, cataloagele de firma si alte cateva accesorii vitale va asigura – si desigur ca stiti asta – o hernie in viitorul cel mai apropiat, iata ca lucrurile incep sa arate un pic altfel... Primul pas din seria pentru o viata mai usoara, si la propriu si la figurat: PrintBrush, o imprimanta in miniatura!

PrintBrush: Cea mai mica imprimanta portabila din lume
2 februarie 2011 12:35 Asus si Lamborghini fac HDD-uri !?

Lamborghini nu face doar masini prea scumpe pentru o fiinta umana normala, ci si componente de PC. Acum s-a combinat cu Asus pentru a scoate pe piata noua fita din domeniu.

Asus si Lamborghini fac HDD-uri !?
23 decembrie 2010 19:17 Emotiv Epoc

În premieră pe țară, vă prezentăm cea mai nouă interfață creier - calculator. 

Din laboratoarele firmei australiene EMOTIV Systems, o interfață inovatoare, care promite să schimbe modul în care dialogăm cu computerele (și cu Vasile). Dacă această interfață chiar face ceea ce pretinde, Vasile va decide. 

Emotiv Epoc
Modifică Setările