ASUS a lansat la IFA Berlin noul Fonepad 7, un dispozitiv care foloseste sistemul de operare Android si care poate fi folosit atat pe post de telefon, cat si pe post de tableta. Fonepad 7 vine cu procesor Intel Atom Z2560 cu tehnologie Hyper-Threading, care ii asigura performanta la multi-tasking. Acest gadget poate fi utilizat pentru apeluri de voce folosind microfonul cu atenuare a zgomotului si castile Bluetooth optionale. 

Fonepad 7 de la ASUS are o grosime de 10,5 mm si cantareste numai 340 de grame, fiind ideal pentru concedii sau pentru serile in care vrei sa navighezi pe Internet sau sa iti citesti mailul fara sa iti deschizi calculatorul. El a primit un ecran IPS de 7 inch la rezolutia 1280x800p. Exista si difuzoarele duale, amplasate frontal, cu tehnologie audio ASUS SonicMaster, care redau un sunet de inalta calitate. Pe ecran se afla un nou strat de protectie, care va permite sa tineti amprentele la distanta.

Fonepad 7 are o camera frontala de 1.2 megapixeli, la care se adauga o camera principala cu auto-focus si senzor de 5 megapixeli. Aceasta este capabila sa preia 100 de cadre in modul ‘burst’ si sa filmeze FullHD 1080p.

Bateria de 3950mAh ofera o autonomie de 28 de ore in convorbire 3G, de 35 de zile in regim de asteptare si pana la 10 ore de redare video. Modulul 3G integrat - cu HSPA+, viteze de download de pana la 42Mbit/s si upload pana la 5.76Mbit/s - ii permite tabletei Fonepad 7 sa fie conectata permanent la retea.

Fonepad 7 vine cu spatiu de stocare cu 8GB, 16GB sau 32GB si cu un slot microSDHC, montat in mod convenabil pe una dintre lateralele carcasei. Un spatiu de 5GB este disponibil pe viata in ASUS WebStorage, iar ASUS WebStorage Office furnizeaza software-ul Microsoft Office atunci cand sunteti in miscare. 

Pentru cei care au televizoare inteligente, transmisia wireless Miracast preia imaginea de pe ecranul Fonepad 7 si o afiseaza pe un TV compatibil.

Mai multe imagini, in galeria foto de mai jos