Noul ASUS Transformer Pad TF701T iese in evidenta prin dotarile sale la superlativ. Tableta Android de 10.1 inch are un ecran IPS la rezolutia 2560x1600 pixeli, cel mai nou procesor NVIDIA Tegra 4 quad-core si un dock mobil cu USB 3.0.

Gadgetul este robus datorita carcasei metalice. Grosimea lui este de 8.9mm, iar greutatea de 585g. Noul ASUS Transformer Pad are o autonomie de 17 ore cu dockul cuplat, ceea ce inseamna ca poate fi folosit timp de doua zile de lucru. 

Datorita lui Tegra 4, care are patru nuclee ARM Cortex-A15 si 72 de nuclee GeForce, noul ASUS Transformer Pad ruleaza filme HD si jocuri complexe Android. Gadgetul poate afisa imagini de pe el direct pe ecranul unui televizor HD, datorita transmisiei video Wi-Fi Miracast. De asemenea, prin conexiunea HDMI pot fi transmise imagini catre ecrane 4K Ultra HD.

La specificatii mai adaugam camera frontala de 1.2 MP si o camera principala de 5 MP care filmeaza Full HD la 1080p. Cu un raspuns fara intarziere al declansatorului, fotografiile sunt capturate la momentul potrivit, in timp ce HDR (High Dynamic Range) si imbunatatirea inteligenta a chipurilor ofera cadre perfecte. 

De asemenea, tastatura completa a dock-ului are un touchpad multi-touch generos care transforma ASUS Transformer Pad intr-un instrument perfect pentru oamenii ocupati, care vine cu aplicatiile Polaris Office, compatibile Microsoft Office, preinstalate. 

Dockul are de un port USB 3.0 , iar bateria incorporata extinde autonomia modelului ASUS Transformer Pad de la 13 la 17 ore. Tot aici gasim si un slot pentru carduri SDXC, care se adauga slotului microSDXC de pe tableta. 

Noul ASUS Transformer Pad va veni in Romania in ultimele 3 luni ale anului, iar pretul va fi de 2399 lei, cu TVA cu tot.